Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ивелина Рускова: Около 200 000 двойки в България се сблъскват с репродуктивни проблеми
Автор: Екип Ruse24.bg 10:59 / 09.05.2024Коментари (0)1071
©
Около 200 000 двойки в България се сблъскват с репродуктивни проблеми. Това е огромна цифра, която е изключително стряскаща. От това се губим като нация. Това каза икономистът и астролог Ивелина Рускова в предаването "Животът на фокус“ на Радио "Фокус“ с водещ Ася Александрова.

Нейната лична история и трудният път към мечтата й да стане майка са в основата на създаването на Фондация "Мечта за дете“ и кампанията "Роди дете в България“. "В най-трудните моменти в моя живот, когато се борихме за дете с моя съпруг, се случи така, че ни помогнаха хора и се сбъдна нашето чудо. Това е мисия, която трябва да продължа“, каза Рускова.

Все повече двойки у нас имат репродуктивни проблеми, а с увеличаването на тенденцията за отлагане на родителството те се задълбочават все повече, посочи тя. "Младите двойки, които на първо място поставят кариерата, финансовата обезпеченост, това да се чувстват сигурни и устойчиви в бъдещето, в един момент, когато си кажат, че искат да имат дете, се оказва, че те вече не могат. Затова ги мотивираме да раждат на ранна възраст, да правят профилактика. Ако в момента се чувстват несигурни, неустойчиви, нямат партньор до себе си, нека да замразят биологичен материал, защото това е една застраховка за в бъдеще, за да сбъднат една мечта. Има все повече двойки на по 22, 23, 24 години с изчерпан яйчников резерв. Не знам на какво се дължи, но все повече лекарите, които се занимават с репродуктивна медицина, споделят това“, каза Ивелина Рускова.

Книгата "Чудото, наречено живот“ тя посвещава на двойките с репродуктивни проблеми. "За да им вдъхна кураж, вяра, да мечтаят и да не спират да вярват, защото мисълта е нещо велико. Човек не трябва никога да спира да вярва. Може би това ме е крепяло във всичките тези 10 години – вярата ми, че все някога това ще ме споходи“, призна Рускова.

Заедно със съпруга си тя основава неделно българо-турско училище в Одрин, носещо името на Петър Берон. "Това е старото училище, което едно време е съществувало в Одрин. То датира от ХІХ век. По проект на Министерство на образованието продължихме тази традиция, за да могат българчетата и турските граждани с български корени да продължат традицията и да не забравят българския език. Възрастните също проявяват интерес“, разказа Ивелина Рускова.

Такова неделно училище има и в Истанбул. То се помещава в Българската екзархия, допълни тя.

Заедно с Таня Тюркян Ивелина Рускова е съосновател на Българо-турски дамски бизнес клуб. "Любовта ни към Турция и желанието да помогнем на българските и турските жени да намерят по-лесен път, за да сбъдват своите цели и проекти, ни доведе до този проект. Изграждаме и творим заедно много хубави общи проекти“, разказа тя.

В Турция Ивелина Рускова се запознава с астрологията. Започва да я изучава, когато вече е бременна със своите близначки. "Първо започнах любителски, с книжки през цялата бременност, тъй като ми се налагаше да лежа и да не мърдам почти 8 месеца. Литературата, която изчетох, ми беше толкова недостатъчна, че започнах да търся сайтове за някакво по-сериозно обучение и така попаднах на Астроцентър "Урания“. Там започнах да изучавам астрология“, разказа тя.

По думите й астрологията я променя много. "Опознах себе си, преоткрих себе си, разбрах негативите в себе си. Тя беше моето огледало.“






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Матури 2024 г.
Академичната общност излиза на протест
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: