Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Иво Топалов: Човешкият потенциал е постижим, но трябват усилия
Автор: Живко Кръстев 15:19 / 19.03.2024Коментари (0)1140
©
Човешкият потенциал е възможен, постижим, заложен е в хората, но човек трябва да положи усилия, за да го достигне и развие. Това каза писателят, обучител и предприемач Иво Топалов в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Той работи като обучител с екип от психолози и консултанти за разгръщане на човешкия потенциал в бизнес среда. "Правим го през много неща – имаме консултантски проекти, имаме проекти, свързани с емоционалната интелигентност. Скоро ще пуснем комуникационни серии, в които хората да се учат на базови комуникационни умения. Около 20 часа са необходими, за да придобиеш някакво умение на сравнително добро ниво, и 20 часа са необходими, за да разбереш дали това нещо е за теб“, обясни Иво Топалов.

Комуникацията е продължителен процес на свързване, който е много по-различен, отколкото еднократно постване в социалните мрежи, отбеляза той. Алгоритмите в мрежите не фаворизират умерените мнения. "Поляризацията е механизъм, който позволява да направим една комуникация вайръл. Търсим най-силните съпортъри, които са 2,5%, и най-силните опозиционери, които са още 2,5%. Умерените не предизвикват този нездрав интерес“, поясни Топалов.

Според него съвременната реалност се отразява върху възможността за доброволно отдаване на внимание. То драстично намалява. "Съвременният човек е прехвърлян от стимул върху стимул, без мозъкът да има възможност да се справи с това. Изследване на американски учени показва, че златната рибка има период на доброволно отдаване на внимание за 29 секунди, което е с около 4 секунди по-дълго от американския тийнейджър. Това е към 2017 г., преди появата на ТиkTok. Нещата драстично са се променили от тогава и те не са в наша полза“, отбеляза Иво Топалов.

Той сподели, че като по-млад е отделял много време в четене на книги, което определя като грешка. "Четях огромно количество книги и в един момент осъзнах, че само трупам информация, а нищо не правя. За да придобиеш някакво умение, за да мине то през теб, за да стане част от твоето проявление в света, е хубаво да опиташ да направиш нещата на практика. Самото четене и трупане не променя нищо. Започнах да чета по-внимателно книгите и да се опитвам да прилагам нещата, които са в тях, което е много по-продуктивно, отколкото да четеш на килограм“, обясни Топалов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: