Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Изгоряха две коли на шефа на Митниците! Умишлен палеж или самозапалване?
Автор: Екип Ruse24.bg 13:07 / 10.11.2019Коментари (0)609
© бТВ
Две коли на шефа на митниците и бивш главен секретар на МВР Георги Костов изгоряха в нощта срещу събота. Те били паркирани пред вилата му в с. Опицвет, а според официалната версия самозапалване е по-вероятната причина.

Костов и семейството му отишли на вилата си след края на работния ден в петък. Шефът на митниците бил със служебното си беемве 7-а серия. Двете му дъщери Радина и Лилия също били там. Паркирали автомобилите си пред бялата вила, точно преди края на асфалта по улицата.

Около 5,35 часа семейството се събудило от силната светлина и мощен гърмеж. Оказало се, че две от колите горели, а силният шум бил от спуканата гума на автомобила на дъщерята на бившия главен секретар на МВР.

Костов излязъл да види какво се случва. Сайтове написаха, че е видял подпалвачи и е стрелял по тях, но тази версия бе категорично отречена както от полицията, така и от близки до шефа на митниците. Самият Костов не отговори на позвъняванията от репортери на “24 часа".

Веднага бил подаден сигнал, а пожарната пристигнала за по-малко от 10 минути. Полицията също дошла за минути. Криминалистите проверили записи от камери, които гледат към мястото на инцидента. На тях обаче не се виждат подпалвачи.

“Засега версиите клонят към 60 процента самозапалване и 40 на сто за подпалвачи", казаха криминалисти.

На мястото не са били открити следи от запалителни продукти, нито от разбит съд, в който течността да е пренесена. Малко вероятно било и някой да обърка автомобилите, тъй като са различни марки, а служебната кола на Костов може да бъде видяна всеки ден пред Агенция “Митници".

Темата с пламналите автомобили в събота бе номер 1 в Опицвет. Хората коментираха, че Костов е добър и съвестен съсед. “Мислехме си, че може да е някой, когото е арестувал, но защо да го прави чак сега", каза един от комшиите на шефа на митниците.

“Съвсем обикновено момче е, всяка седмица идват. На високи постове е бил, но не се е замогнал, иначе нямаше да идва тук и да поддържа градина в двора", обясни бай Ставри.

Двете изгорели коли били изнесени с репатрак още сутринта.

Георги Костов е шеф на Агенция “Митници" от май 2017 г. 3 месеца по-рано бе уволнен като главен секретар на МВР от служебния вътрешен министър Пламен Узунов. Веднага след това Костов заведе дело и каза, че е бил натискан от Узунов да си подаде оставката. Самият бивш министър пък беше шеф на полицията в Пловдив и напусна, докато Костов бе главен секретар на МВР. Затова се завъртяха и слухове, че Узунов разчиства стари сметки. Това обаче нито веднъж не бе казано от Костов, който беше уволнен, докато течеше операцията по залавянето на Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина.

Преди да стане главен секретар през март 2015 г., Костов бе за кратко и зам. главен секретар на МВР. На поста дойде от Бургас, където бе директор на полицията. Преди това бе на същата позиция, но в Благоевград. Костов е и единственият главен секретар на МВР, който е бил награждаван като полицай на годината.

Това става през 2004 г. заради разкриването на убийствата на полицай и криминално проявен мъж в “Княжево".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: