Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Изграждат най-голямата публична мрежа за наблюдение на пътната обстановка във Варна и страната
Автор: Пламена Николова 15:07 / 30.07.2021Коментари (0)869
©
Съюзът на българските автомобилисти (СБА) в партньорство с OMV България поставят началото на най-голямата публична мрежа за наблюдение на пътната обстановка в България. Проектът стартира с 12 камери, разположени на ключови пътни артерии в страната – магистрали, гранични пунктове, натоварени точки в големите градове и други. Камерите са достъпни онлайн на www.sba.bg/roads 

"Целта на този проект е да дадем на шофьорите леснодостъпна и ценна информация в реално време, за да могат да планират своето пътуване. По този начин смятаме, че ще спестим не само време и нерви на автомобилистите, но и ще помогнем за повишаване на пътната безопасност. Една от основните предпоставки за инциденти са нервността от неочаквани забавяния и неподготвеността за предстоящите усложнения на пътя. Ако камерите ни предотвратят дори и един пътен инцидент, то инициативата ни си заслужава“, заяви инж. Емил Панчев – председател на СБА.

"OMV България е дългогодишен партньор на СБА в редица инициативи, свързани с пътната безопасност и грижата за шофьорите. Монтирането на камери на бензиностанции на OMV, разположени на възлови точки в страната, ще даде бърз и лесен достъп до информация за актуалната пътна обстановка. Вярваме, че услугата ще е от голяма полза за всички пътуващи“, коментира Дечебал Тудор, управител на OMV България.

Едни от най-следените камери към момента са тези на граничен пункт Кулата-Промахон, които се намират в непосредствена близост до бариерите. За удобство на шофьорите в района има и друга камера на 166 км от магистрала Струма, в района на Чучулигово. Камери има още на магистралите Тракия, Хемус и Марица, на Петолъчката, на пътя Русе-Бяла и в градовете София, Варна, Бургас и Слънчев бряг. Камерите предоставят кадри на живо от птичи поглед за актуалните условия на пътя, без да събират никакви лични данни на шофьорите.

"Целта ни е през следващите години да продължим развитието на мрежата и да се превърнем в най-бързия и сигурен източник на информация за автомобилистите“, заяви още инж. Панчев.

Съюзът на българските автомобилисти – СБА е една от най-старите и най-големите неправителствени организации в България, основана през 1957 година. СБА е член на Международната автомобилна федерация ФИА още от създаването си, като от 1992 г. е пълноправен член и на Европейската организация за Пътна помощ – ARC Europe. СБА обединява над 100 000 членове и абонати. Основните дейности на СБА включват пътна помощ, годишни технически прегледи, шофьорски курсове.

В сферата на пътната безопасност СБА се налага като една от най-активните организации, работещи активно за постигане на по-сигурни и безопасни пътища в страната. Чрез редица инициативи, събития, информационни кампании и други, посланията на СБА по актуални и важни за шофьорите теми достигат до близо 1 000 000 автомобилисти годишно.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: