Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Изграждат тенис-кортове със средства от Програмата за селските райони
Автор: Екип Ruse24.bg 13:28 / 27.09.2010Коментари (0)247
Изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева подписа изпълнението на нови 19 проекта на микропредприятия по Мярка 312 "Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. Договорите бяха връчени на кандидатите в петък - 24 септември. Общият размер на инвестициите по тях възлиза на 7.2 млн. лв., а на одобрената субсидия - на 4.9 млн. лв.
 
"С договорираните средства по програмата ще се подпомогнат инвестиции за разнообразяване на земеделските дейности и икономиката в селски райони - като например изграждане на тенис кортове с обслужващи сгради, оборудване на строително микропредприятие, изграждане на автосервизни къщи и закупуване на автобуси за превоз на пътници в малки населени места", посочи Калина Илиева. Сред подписаните проекти има и такива за селски туризъм, както и изграждане на фотоволтаици.

"До 3 месеца след подписване на договорите, кандидатите могат да подадат заявки за авансови плащания до 50 % от одобрената субсидия", припомни Калина Илиева. За целта фирмите трябва да представят пред ДФ "Земеделие" банкова гаранция в размер на 110% от одобрените средства за финансово подпомагане.

От Експертна комисия за осигуряване на прозрачност (ЕКОП) по ПРСР в петък одобрение получиха и нови 8 проекта по двете общински мерки на програмата - 321 "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" и 322 "Обновяване и развитие на населените места. Общините, които ще бъдат подпомогнати, са Златоград, Якоруда, Чирпан, Правец и Елена.

Основният предмет на одобрените инвестиции предвижда рекоснтрукция на канализационни и водопроводни мрежи, както и благоустройство на населените места чрез изграждане на детски площадки и обновяване на площади и паркове. За изброените общини по програмата е договорена 22.1 млн. лв. европейска субсидия.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: