Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Изкарват жестокият убиец на журналистката Виктория Маринова от затвора в Белене!
Автор: Екип Ruse24.bg 15:08 / 21.04.2019Коментари (0)1106
©
Виктория Маринова
Окръжния съд в Русе утре сутринта започва делото за зверското убийство на Виктория Маринова, която бе открита мъртва на 6 октомври м.г. На подсъдимата скамейка ще застане единственият обвинен в престъплението – 21-годишният Северин Красимиров.

Той ще отговаря за извършено блудство, изнасилване и убийство на младата жена. Ще бъде доведен от затвора в Белене, където прекара последните два-три месеца.

Първото заседание ще започне в 10,00 часа и ще е разпоредително. Северин ще застане пред разширен петчленен състав с председател съдия Юлиян Стаменов – дългогодишен опитен юрист, известен и със строгите си изисквания към реда в съдебната зала. Обвиняемият има служебен защитник – младият адвокат Иван Дойнов, завършил с отличие Юридическия факултет на Русенския университет през 2015 г. В списъка на дежурните адвокати за първата десетдневка на октомври м.г., когато стана убийството, той бе пети и предпоследен по ред. Четиримата адвокати преди него отказаха да поемат защитата на Северин.

Прокуратурата ще бъде представлявана от окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев и прокурор Кремена Колицова, които работиха по разследването в продължение на шест месеца.

Вече стана ясно, че адвокатът на Северин е внесъл искане в съда за гледане на делото по процедурата на съкратеното съдебно следствие по чл. 371, т. 2 от НПК – тоест обвиняемият признава фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, и се съгласява да не се събират доказателства за тях, като по този начин се възползва от правото да намали наказанието си с една трета, пише Монитор.

В първото заседание съдът ще изслуша страните по делото. То може да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, ако са изпълнени изискванията, а това ще прецени съдията.

На разпоредителното заседание ще стане ясно и дали исковите претенции, каквито е сигурно, че ще имат близките на Виктория, ще се гледат в рамките на това наказателно производство.

Ако съдебният състав приеме делото да се гледа по съкратената процедура и определи като най-подходящо наказание доживотен затвор без право на замяна, няма да може да го наложи, а ще го замени с лишаване от свобода – най-малко 20 години и най-много 30 години. Така Северин ще излезе от затвора в една хубава и все още активна възраст.

Още по темата: общо новини по темата: 90
03.07.2020 »
16.12.2019 »
08.09.2019 »
23.04.2019 »
22.04.2019 »
22.04.2019 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: