Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Излязоха част от жестоките закани за убийство на Георги към Дебора
Автор: Екип Ruse24.bg 12:25 / 21.02.2024Коментари (0)1022
©
Как 26-годишният Георги Георгиев е причинил средна телесна повреда на Дебора Михайлова, изразяваща се в черепно-мозъчна травма. Този въпрос станал основен на разпоредителното заседание за насилието над 18-годишното момиче в Пловдивския районен съд на 14 февруари.

Делото отиде там, след като всички районни съдии в Стара Загора отказаха да го гледат. Преди седмица при закрити врата в съда в Пловдив беше решено обвинителният акт да се върне на Старозагорската районна прокуратура, за да се поправи. Причината - правата на Георги Георгиев са нарушени, защото не можел пълноценно да организира защитата си, тъй като не разбирал в какво е обвинен.

Побоят, придружен с подстригването на Дебора, стана през юни м.г., но случилото се придоби известност близо месец по-късно.

В диспозитива на обвинителния акт пишело, че Георгиев е причинил средна телесна повреда на Дебора. За телесните увреждания било описано, че това станало с удар с юмрук по главата и чрез нанасяне на 18 прорезни рани с черен макетен нож. Така на момичето била причинена двустепенна средна телесна повреда - черепно мозъчна травма, изразяваща се в мозъчен оток, и лека мозъчна контузия, която е причинила разстройство на здравето, временно опасно за живота, и обезобразяване на части на тялото.

В обстоятелствената част подробно били изброени факти, но не за средна, а за лека телесна повреда. Всеки обвинителен акт се състои от обстоятелствена част и диспозитив, където е формулирано обвинението.

Тъй като делото се гледа в Пловдивския районен съд при закрити врата, подробностите за връщането му бяха оскъдни. Седмица по-късно “24 часа" научи повече детайли.

След като Георги ударил Дебора с юмрук в лявата половина на лицето, тя получила травматичен оток, охлузване по лявата скула, кръвонасядане по клепачите на лявото око, кръвонасядане по лявата очна ябълка, счупване на носните кости и счупване на предната стена на левия синус с последващо кървене.

Всички тези факти обаче били за лека телесна повреда. Липсвали детайли за черепно-мозъчната травма. Тя се изразявала в натрупване на кръв под паяжиновидната обвивка на мозъка, смята съдът.

Прокуратурата вече съобщи, че ще протестира връщането на делото, тъй като нямало как да се установи кой от двата удара е причинил телесна повреда.

Според обвинението ударът в лявата половина на лицето зашеметил и дезориентирал Дебора. Това улеснило Георги да я повали по гръб, след което седнал отгоре ѝ и притиснал с крак дясната ѝ подмишница, за да я обездвижи. Именно докато бил в тази позиция, той извадил машинката и я подстригал.

Георгиев, който официално се води безработен, макар че без договор е работил като пазач на заведение, има три обвинения - за причинена с особена жестокост средна телесна повреда, за принуда и за закана с убийство. Според обвинението той е отправил 6 заплахи от април до 25 юни 2023 г., пише "24 часа".

Едната била, че написал на Дебора, че ако му изневери, ще я изхвърли през терасата.

Вторият път я хванал с едната ръка за гърлото и я стиснал. След това я пуснал и казал: “Спокойно, няма да умреш."

Третия път скочил от леглото, отворил прозореца и казал: “Не съм сигурен, че ако те хвърля, ще оцелееш".

Четвъртото заканително съобщение гласяло:

“Искам да внимаваш какво правиш, защото, ако ми кажат нещо, не знам какво ще правя. Ще ти закача главата. Пишеш ли си с някого, мамка ти, ще те смеля".

Последвало ново заплашително съобщение:

“Чакам те, бесен съм. Много ме дразниш. Малеее, направо те убивам."

Още по темата: общо новини по темата: 220
25.04.2024 »
17.04.2024 »
17.04.2024 »
27.03.2024 »
03.03.2024 »
28.02.2024 »
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
Бюджет 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: