Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Измамена незряща баба: Исках да си отида, при кучето да легна
Автор: Екип Ruse24.bg 11:20 / 11.03.2019Коментари (0)1566
©
Възрастна жена остана на улицата без дом и спестявания след смъртта на съпруга си. 82-годишната баба Йовка от село Казачево твърди, че е измамена и че са се възползвали от нейната безпомощност. Десети ден за нея се грижат роднини от селото. "Нямам нищо – на улицата съм. То беше наскоро, след като почина мъжът ми, бях много разтревожена и не съм си и помисляла, че може да се случи топва нещо", казва баба Йова.

30 години от живота си Йова Атанасова е работила в троянската поща. Има проблеми със зрението. В къщата си живее до преди седмица. Съпругът й почива в края на декември миналата година. За погребението помагат услужливите й съседи – рентгеноложката в троянската болница д-р Жанета Кушева и нейният мъж Павел. Започват да се грижат за възрастната жена, като тяхна роднина заживява с баба Йовка.

"Тя ме ограби и като случая с този грабеж се отнасяха много зле с мен. Искам лекарства – те отлагат. Струва ми се, че започнаха да ми слагат опиуми в шише. В кафе. И все ходих при комшийката да го изследва. Опитват се да ме ликвидират. Тази свекърва на Женя ме ограби, мами ме. Като в концлагер. Исках да си отида, при кучето да легна. Голям тормоз, а уж ще ме гледа, а аз можех да се гледам", казва Йова Атанасова.

Преди събитията, за която възрастната жена разказва, тя е заведена при нотариус, където упълномощава съседката си да разполага с нейните средства и тези на покойния й съпруг. "Донесе ми листи да си сложа палеца на белите листи. Все си мисля, че е заради парите за пенсията ми", казва още Атанасова.

След като незрящата баба Йова се подписва с палец в нотариална кантора, с пълномощното рентгеноложката дарява на себе си къщата на старицата. Прехвърля и всичките й спестявания по своя сметка – малко над 13 000 лева. Сега, възрастната жена е без дрехи, пари и лични вещи в дома на свои роднини в Казачево. Братът на покойният й съпруг е единствен техен наследник, тъй като баба Йова няма деца. "При нас дойде, взехме я. В ето тази стая я настанихме. Много е травматизирана. Нямаше дрехи. Аз се обадих на една комшийка. Викам й да помогне, ако има нещо. Тя донесе половин чувал нови фланели", казва Павел Атанасов – брат на починалия Милчо Атанасов.

За съдбата на баба Йова разбират всички от село Казачево. Оказва, се че в хода на процедурата по прехвърляне на имота са извадени документи от кметството, поискани от Жанета Кушева без знанието на кмета. Секретарката е била принудена. "Тя е преснела старото, извадила го е от компютъра. Сигурно не ги е попитала защо им е. Тя каза, че щели да я пребият. Дали се е уплашила, дали защо го е дала… Не знам. А, не е трябвало. Щом няма моя подпис – това е невалидно. Цялото село остана възмутено. За мен има някакви задни мисли", казва Иван Диков – кмет на с. Казачево.

"Тя, все така си го прави. Слага на едното пълномощно, на декларации, те са много неща, които се правят за пълномощно. Със собственият си палец подписа всичко с тампон, който притежава нотариуса", казва д-р Жанета Кушева относно пълномощните с палеца на баба Йова.

Д-р Жанета Кушева не отрече, че е дарила сама на себе си къщата на баба Йова. Не отрече и че е прехвърлила по своя сметка всичките спестявания на възрастната жена и покойния й мъж.

Със случая на баба Йова се заема ловешки адвокат, който живее в селото. "Баба Йовка оттегля всички пълномощия, по отношения на нея. Определено, смятам да заведа едно гражданско дело за разваляне на дарението и смятам да внеса материали в прокуратурата за евентуално извършено престъпление", казва адвокатът Стефан Гецов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: