Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Изправят на съд две врачки, измъкнали 46 бона за разваляне на черна магия
Автор: Екип Ruse24.bg 18:35 / 21.10.2016Коментари (0)470
©
Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу две жени за извършени от тях измами с обещание за разваляне на черни магии. За периода 2012 - 2015 г. те успели да измъкнат от четири свои жертви над 46 000 лева, съобщиха от държавното обвинение. Евдокия Г. /24 г./ и Мариана М. /28 г./ действали във Велико Търново и Горна Оряховица, като се представяли за Мария и Надежда.

Мнимите врачки убеждавали пострадалите, че ако не заплатят за ритуали и билки за разваляне на магия, ще последват тежки нещастия за тях и за членове на семействата им. Те искали пари, златни накити и вещи, като обещавали да ги върнат на жертвите си след ритуали за магическото им изчистване. Обвинението срещу Евдокия Г.е за това, че от март до декември 2012 г. срещу обещания за разваляне на зла прокоба на нея и за близките й причинила имотна вреда на А. Г. в размер на 16 566 лв., представляващи заплатени суми от 6 370 лв. и стойността на невърнатите 9 000 лв. и златни накити за 1 196 лв. Срещу същото обещание на шест пъти, в отделни случаи от други две жени тя "заработила" още 1608 лв. Мариана М. пък се включила в измамната схема като налъгала наивната жертва А.Г., че може да съдейства чрез ритуали и осигуряване адвокатска защита за завеждане на дело в Страсбург, за връщане на предадените за изчистване от магия златни накити и пари на шарлатанката Мария. 

Наглата "магьосница" заплашвала, че ако жената не заплати за ритуалите за разваляне на прокобата, ще последва смърт за сина й, баща й и тежки последици за нейното и на майка й здраве. Дори поискала "омагьосаната" да заплати разходите за лечението и закупуване на нова кола, тъй като при придвижването за разваляне на магия на сина й, били претърпели катастрофа. Така успяла да измъкнат още 27 644 лв. Мариана М. ще бъде съдена и за това, че на 17 април 2014 г. в гр. Велико Търново чрез заблуждение отнела от Д. С. банкноти на стойност 610 лв. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


Източник: 24 часа






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: