Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Изправят пред съда психар, пребил до смърт приятелката си
Автор: Пламена Николова 11:39 / 03.12.2020Коментари (0)611
©
Окръжна прокуратура Варна предаде на съд 30-годишния И. И. с обвинение за непредпазливо причиняване на смъртта на негова приятелка вследствие на умишлено нанесена средна телесна повредаq съобщи говорителят на ОП Варна Радослав Лазаров.

Обвиняемият и пострадалата се познавали от дълги години, като в последните 4-5 от тях живеели заедно на квартира в гр. Варна. На 09.03.2020 г. отишли на гости на свой приятел, свидетелят А. М., който празнувал рождения си ден. Употребили алкохол. В един момент обвиняемият започнал да псува и обижда пострадалата. Ударил я с ръка в главата. Жената паднала на земята, а той започнал да я рита по цялото тяло. Домакинът се опитал да го спре, но бил също ударен от И., поради което се обадил на телефон 112 и поискал да дойде полиция. Въпреки молбите на приятелката си, обвиняемият продължил да я рита. Преди идването на полицията преустановил агресията и напуснал местопрестъплението. Органите на реда разговаряли с пострадалата, която се оплакала от силни болки в гърдите. Не след дълго и тя си отишла.

Свидетелят М. посетил нееднократно в следващите дни квартирата на обвиняемия и приятелката му, като тя продължила да се оплаква от болки в гърдите, без да потърси медицинска помощ.

На 05.04.2020 г. М. за пореден път отишъл в дома им. Жената била в изключително тежко състояние – не можела да диша и да върви от болки. С такси тримата отишли в МБАЛ "Света Анна“ на преглед в спешното отделение. Пострадалата била хоспитализирана, но въпреки проведеното лечение, около 20.30 часа на същия ден, починала.

В хода на започналото разследване, надлежна съдебно медицинска експертиза установила естеството на смъртта й и пряката връзка на леталния изход с нанесения от обвиняемия побой, причинил й, сам по себе, си средна телесна повреда.

На И. И. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 124 ал.1 предложение 2 от НК, за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда, наказуемо с лишаване от свобода от две до осем години. Обвиняемият не е предвиждал настъпването на фаталния резултат от деянието си, но е могъл и е бил длъжен да го предвиди.

Считано от 10.04.2020 г. той е задържан под стража.

Предстои разпоредително заседание по делото.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: