Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close




«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
»зрод отвлече и изнасили жена край √ълъбец!
јвтор: »ван —отиров 16:43 / 21.04.2020 оментари (1)216
©
ќкръжен съд Ц Ѕургас взе м€рка за неотклонение "«адържане под стражаУ спр€мо —имеон —., привлечен като обвин€ем за две престъпни де€ни€ - отвличане с цел противозаконно лишаване от свобода и принудително съвкупление.

—имеон †е обвин€ем за това, че на 17 април 2020 г., в поморийското село ѕорой †отвл€къл ¬. √., качвайки € насила в сво€ лек автомобил. “ова е престъпление по чл. 142, ал. 1 от Ќ . Ќа същата дата, в местността " ури€таУ, землище на село √ълъбец, в услови€та на съвкупност с гореописаното престъпление, се съвкупил с отвлеченото лице от женски пол, като € принудил към това със сила (престъпление по чл. 152, ал. 1, т. 2 от Ќ ).

—поред ќкръжен съд Ц Ѕургас, от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторство на извършените две де€ни€ от страна на —имеон —. —ъдебната практика е категорична, че терминът "обосновано предположениеУ за извършване на престъпление, следва да се разглежда като наличие на достатъчно и относими към предмета доказателства, които дават основание на прокуратурата да заподозре конкретно лице като извършител на разследваното престъпление. ¬ този смисъл, възражени€та на защитата, че обвин€еми€т е извършил престъплението без да е съзнавал, че върши нещо незаконно, са неоснователни.  акто и тези, свързани с мотивите на извършване на де€нието, черпещи аргументи в традициите и обичаите на етническата общност, към ко€то —имеон —. твърди, че се причисл€ва.

—ъдът намери, че не съществува реална опасност обвин€еми€т да се укрие, тъй като има посто€нен и насто€щ адрес в Ѕългари€, живее в страната и работи по трудов договор, има установени трайни трудови навици.

ѕо делото са събрани доказателства, сочещи за добри характеристични данни за обвин€еми€, както и за чистото му съдебно минало. Ќо според съдебната инстанци€, обществената опасност на —имеон —. е висока, предвид обсто€телството, че той вече е привлечен като обвин€ем за друго подобно престъпление Ц отвличане, отново с пострадалата ¬. √. ѕри това досъдебно производство, прокурорът е наложил на —имеон —. м€рка за неотклонение "ѕарична гаранци€У, очевидно приемайки, че липсва риск от извършване на престъпление заради добрите характеристични данни и чистото съдебно минало на обвин€еми€. Ѕлизо месец след това му първоначално привличане, —имеон —. е обвин€ем отново не само за друго сходно престъпление, но и за ново, по-тежко по сво€ характер. «а ќкръжен съд Ц Ѕургас тези обсто€телства н€ма как да не бъдат взети предвид при преценка обществената опасност на обвин€еми€, тъй като са обезпокоителен сигнал за оформена вече психическа нагласа у —имеон —. да постига поставените си цели, независимо от незаконосъобразни€ характер на действи€та си.

ќпределението на ќкръжен съд Ц Ѕургас подлежи на обжалване или протестиране пред въззивна инстанци€ в тридневен срок.









«ареждане! ћол€, изчакайте ...
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« —ептември 2020 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
јктуални теми
ѕарламентарни избори 2021 г.
√рипна епидеми€ обхвана страната
÷ветана ѕиронкова се връща в тениса
Ќационален отбор по футбол
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: