Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Изверг, отвлякъл и изнасилил дъщеря си, ще плаща за греховете си
Автор: Пламена Николова 15:42 / 07.01.2021Коментари (0)541
© Shutterstock
Илюстрация
Варненският окръжен съд проведе разпоределително заседание по делото срещу 41-годишния Стоян И., обвинен че при условия на опасен рецидив отвлякъл и изнасилил дъщеря си, а преди това блудствал с нея. Към момента на деянията момичето било 18 - годишно, съобщиха от пресслужбата на съда.

В разпоредителното заседание прокуратурата и защитата на подсъдимия поискаха делото де се гледа при закрити врати, с оглед изнасянето на данни от личния живот на двете страни в процеса. Право на подсъдимия беше да поиска разглеждане на делото при условията на съкратено съдебно следствие, в случай че признава вината си и всички факти изложени в обвинителния акт. При тази хипотеза законът задължава постановената присъда "лишаване от свобода“ да се  намали с 1/3. Стоян И. и защитата му заявиха пред съда, че не желаят съкратено съдебно следствие и държат делото да бъде разглеждано по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица. Те поискаха прекратяване на наказателното производство и връщането му на прокуратурата, тъй като в обвинението не било посочено времето на извършване на престъплението. Според тях, това ограничавало възможността за защита на подсъдимия и представлявало отстранимо процесуално нарушение. 

Петчленният състав на Окръжен съд – Варна прецени, че няма пречки делото на бъде разгледано, тъй като соченото от защитата процесуално нарушение не е съществено и не нарушава правата на подсъдимия. Съдът уважи исканията на обвинението и защитата и разпореди делото да бъде разглеждано при закрити врати по общия ред.

Стоян е роден в Провадия, с основно образование, неженен, не работи, осъждан. През 2011г. Варненският окръжен съд му налага наказание 10 години "лишаване от свобода“ за изнасилване и отвличане. Стоян И. подава няколко молби за условно предсрочно освобождаване, придружени от положителни становища на затворническите власти. Окръжен съд – Варна обаче ги остава без уважение, тъй като преценява че е необходимо още време и доказателства за поправянето на осъденото лице. През април 2019г. той отново внася искане за условно предсрочно освобождаване, което съдът уважава. За остатъка от изтърпяване на наказанието от 1 година, 4 месеца и 19 дни му е определен изпитателен срок, през който да провежда задължителни периодични срещи с пробационен служител.   

Според обвинението, след освобождаването си 41-годиншият Стоян заживял с приятелката си в Аксаково. В дома му често гостувала неговата дъщеря, която оставала по няколко дни. На 1 ноември 2019 г. момичето отново посетило баща си. След вечеря Стоян предложил на дъщеря си да напазаруват заедно, като на връщане от магазина пушили марихуана в колата му. В къщата, въпреки оказаната съпротива, извършил блудствени действия с нея. След това той откарал дъщеря си с кола извън града и я изнасилил.

Според обвинението, след извършените престъпления 18-годишното момиче направило опит за самоубийство.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 9 февруари  2021г.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: