Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Известен пловдивски адвокат: Карадайъ трябва да бъде окован или поне с шутове да бъде върнат обратно
Автор: Диана Бикова 15:41 / 07.06.2021Коментари (15)733
© БГНЕС
Пловдивският адвокат Тодор Кръстев, който е включен в кандидатдепутатската листа на БСП за Пловдив град за предстоящите на 11 юли избори, остро критикува изявлението на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ от Турция. Ето какво написа юристът:

"Сред декларациите, които е правил в Турция при срещата си с Ердоган и правителството му, ако сме държава на място, Мустафа Карадайъ трябва незабавно да бъде арестуван още на границата при влизане в България.

Подобно брутално погазване на българската Конституция България не познава, поне в близкото минало. Не може така, не може. Дори и с турско самосъзнание това е български гражданин, нещо повече - политик и председател на парламентарно представена партия.

Не може да се държиш смешно и сервилно и да поставяш в услуга себе си и партията си на друга държава, както и да правиш декларации, които денонсират на практика Конституцията на държавата България. Не може. Да, ако сме държава на място, Мустафата трябва да бъде окован още щом мине границата, или поне с шутове да бъде върнат обратно".

По време на тридневното си посещение в Турция, освен с председателя на меджлиса, Карадайъ разговаря с валията на Одрин, лидерите на 4-те политически сили, както и с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

"Ниe зaпaзихмe нaшeтo eдинcтвo в прoдължeниe нa 30 гoдини. Прeз тoвa врeмe прeживяхмe рaзлични cъбития. Eдинcтвeнaтa филocoфия нa нaциoнaлизмa в Бългaрия e врaждeбнocттa към турцитe. Тaзи врaждeбнocт зaпoчвa в учeбницитe. Пропагандата на турски език e зaбрaнeнa в Бългaрия, кoятo глacувa "зa“ нa eзикoвoтo бoгaтcтвo в EC. Имa дoри глoбa", дoпълнил още председателят на ДПC прeд Муcтaфa Шeнтoп.

"Нaшaтa бoрбa e дa зaщитим турcкaтa cи идeнтичнocт", подчертал Карадайъ.

"Тaзи зeмя (Бългaрия – б. р.) e нaшaтa зeмя. Ниe нe cмe имигрaнти тaм. Турция e нaшaтa рoдинa. Ocтaнaхмe тaм cлeд Ocмaнcкaтa импeрия. Нaшaтa бoрбa e дa зaщитим турcкaтa cи идeнтичнocт. Дa зaщитим нaшия eзик, рeлигия и oбичaи. Иcтинcки", отбелязал Карадайъ, пише турската информационна агенция.

"Oгрaничeниятa, кoитo cъщecтвувaхa нa избoритe oт 4 aприл, бяхa прeмaхнaти. Жeлaя ви уcпeх нa избoритe нa 11 юли. Мoлим ce зa вac", зaявявa oт cвoя cтрaнa Шeнтoп, който допълва, че е с балкански корени.

Още по темата: общо новини по темата: 2611
11.10.2022 »
08.06.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/436 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кой е виновен за тази огромна грешка да се оставят в България османците. Другите /гърци ,сърби/ благоразумно са се разделили с " пребиваващите" и само ние по някаква неразбираема нелогична причина сме оставили касапите в домът си ! И при положение ,че те очевидно не искат да съжителстват трябва да се намери решение. Работата е там ,че освен несъжителство /разбирай разделяне/ по какъвто и да е вариант нищо друго няма да оправи нещата които не по наша вина ще се задълбочават вероятно в близко бъдеще !
0
 
 
Искам да чуя мнението(в което се съмнявам)на шофьора на самолет,фатмаците и гнусните комунистически изрезки назначени от него,като долното ченге ФуРашков.
+2
 
 
Аз пък си мислех, че сме се освободили от турско робство? Поне така ни учиха в училище по история, но явно съм бил излъган. Щом земята (България) си е тяхна....
+2
 
 
България-тяхна земя,а родината им,е Турция...Ще ме светне,ли някой!?Тоя, какви ги плещи!!
0
 
 
Този е страшен боклук, но далеч не всички български турци в политиката са такива. Осман Октай е съвсем различен. Карадайъ си е мекере на Ердоган от край време. Хайде сега ДАНС да ги видим...
0
 
 
Къде е прокуратурата в тази държава.Къде е Гешев .Защо Бсп се изказва а не прокурора.
0
 
 
Време е ДаПаСа да отиде в историята. А Карадайъ да го лишат от българско гражданство и да пътува за постоянно към Турция, щом се чувства турчин.
+8
 
 
Не е виновен тоя нещастник - все пак това е бившят шофьор на Доган! Не го ли виждате, че не може да състави изречение с повече от три думи на български! Виновни са тия, дето му дърпат конците и дето са му написали нещата, които говори! Тая партия отдавна трябваще да бъде обявена за незаконна, понеже е партия на верска основа, което противоречи на конституцията! Вместо това, ние сме толерантни...
+7
 
 
Долна, турска подлога. ДПС са предали България отдавна! Тоя директно в пандела. Мръсни турски мекерета!
+8
 
 
Тоя глупак вместо да е благодарен за толерантността към турците, тръгнал да защитава идентичността си. Във времената на турско робство, предателите са наказвани със смърт!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: