Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
»звънредна среща при премиера!  азаха за  ѕѕ-тата, връщат брифингите на ўаба!
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 17:06 / 25.09.2020 оментари (4)725
©
Ѕългари€ е на 26-о м€сто по заболеваемост на 100 000 души от населението от COVID-19 в ≈вропа, страната ни продължава успешно да държи развитието на епидеми€та под контрол и не се позвол€ва претоварване на здравната система. Ќа национално ниво е осигурен и необходими€т ресурс от предпазни средства и медикаменти за срок до 6 месеца напред.

“ова докладва министърът на здравеопазването проф.  остадин јнгелов на премиера Ѕойко Ѕорисов по време на среща на Ќационални€ оперативен щаб в ћинистерски€ съвет. ќще данни от актуалната ситуаци€ с разпространението на COVID-19 у нас и прилаганите мерки пред министър-председател€ представиха също председател€т на Ќационални€ оперативен щаб и началник на ¬ћј проф. ¬енцислав ћутафчийски, директорът на Ќационални€ център по заразни и паразитни болести и член на щаба проф. “одор  антарджиев, директорът на столичната –«» д-р ƒанчо ѕенчев, директорът на "ѕироговУ проф. јсен Ѕалтов и министърът на финансите  ирил јнаниев.

«дравни€т министър изтъкна, че Ѕългари€ заедно с още три страни са единствените в ≈вропа с отрицателна тенденци€ от минус 6,5% по отношението на новорегистрираните случаи през последните две седмици. ƒокато за същи€ период средната тенденци€ в ≈вропа е за покачване от плюс 22%. "√отовността на здравната ни система продължава да е на високо нивоУ, посочи министър јнгелов.

"¬ Ѕългари€ много добре се управл€ва прилагането на мерките за справ€нето с коронавируса. “ака, че към момента абсолютно нищо не налага различни мерки от тези, които имамеУ, акцентира министър-председател€т Ѕойко Ѕорисов. ѕремиерът бе категоричен, че н€ма да се прав€т  ѕѕ-та и опроверга вс€какви спекулации за затвар€нето на градове и въвеждане на нови ограничени€ за хората. Ѕорисов изтъкна, че държави с по-строги мерки от тези в Ѕългари€ в момента са с много по-лоши показатели от нас.

ћинистър-председател€т Ѕойко Ѕорисов разпореди да се възобнови практиката за предостав€не веднъж седмично на медиите на актуална информаци€ за епидемичната ситуаци€ у нас на брифинги с оглед и на започващите сезонни грипни и вирусни инфекции.

"Ќа първо м€сто ни е важно здравето, на второ Ц да запазим икономиката да работиУ, подчерта Ѕорисов. “ой добави, че благодарение на мерките 60:40 и 80:20 са запазени близо 300 000 работни места и изрази специална благодарност към всички доктори, сестри, лаборанти и санитари за денонощните им грижи във времето на пандеми€. "”величението на заплатите в –«» и социалните служби с 30% е абсолютно изработено, заслужено и оценено от хоратаУ, категоричен бе български€т министър-председател.

¬ хода на срещата финансови€т министър  ирил јнаниев докладва на премиера, че в проектобюджета за догодина са предвидени средства за за€вените в ≈вропейската комиси€ бройки ваксини, както и ресурс за осигур€ването на лични предпазни средства и дезинфектанти. √арантирано е също изплащането на подкрепата от 1000 лв. на хората на първа лини€ в борбата с коронавируса като ще бъде удължен срокът за получаване и ще бъде разширен обхватът на медицински€ и немедицински€ персонал, имащи право на подкрепата.

ѕредседател€т на Ќационални€ оперативен щаб и началник на ¬ћј проф. ¬енцислав ћутафчийски посочи, че ситуаци€та във въоръжените сили също е под пълен контрол, не се допуска разпространение на заразата при курсантите и учебни€т им процес е в ход. ƒиректорът на столичната –«» д-р ƒанчо ѕенчев докладва, че обстановката в —офи€ по отношение на коронавируса е спокойна и регионалните здравни инспекции имат готовност да предостав€т предпазни средства при поискване.
ќще по темата: общо новини по темата: 7369
18.05.2021 »
18.05.2021 »
18.05.2021 »
18.05.2021 »
18.05.2021 »
18.05.2021 »
предишна страница [ 1/1229 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
јбе,защо Ѕоко е без маска и целува наред в църква в –азлог???«а един при€тел питамрЯШБ
+1
 
 
“а не съм аз един началник ,ще им пукна г*за на всички малоумници.» в т€х ще нос€т маски по навик :)
-2
 
 
¬енци къде беше .Ќа  арибите или в Ѕанк€ на гости.
-2
 
 
≈ време беше,мътиха,мътиха и октомври,ноември стой та гледай.ћаскарада на макс,признахме ги тотално.
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ћай 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
јктуални теми
≈вровизи€2021
Ћ€то 2021
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
√рипна епидеми€ обхвана страната
 упа на Ѕългари€, сезон 2020 - 2021
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: