Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Изясниха причината за катастрофата с двете бебета на пътя Плевен-Ловеч
Автор: Екип Ruse24.bg 12:11 / 17.07.2022Коментари (0)630
© Фейсбук
В стабилно състояние са двете жени, ранени при вчерашната тежка катастрофа с петима загинали на пътя Плевен – Ловеч. Това съобщи за БТА Момчил Цветков, говорител на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" – Плевен. 

По-младата жена (21 г.) е настанена в Клиниката по неврохирургия със счупен шиен прешлен и счупена ръка. Тя е в съзнание. Другата пострадала (51 г.) е в интензивното отделение към Клиниката, също е в съзнание. Тя е със счупени ръка и крак и с малък кръвоизлив в мозъка, състоянието ѝ е тежко.  

Вчера около 14.25 часа в района на пътен кантон "Люляците" стана катастрофата, при която загинаха петима души, сред които и две малки деца на възраст около една годинка.

И двата автомобила са с плевенска регистрация. Единият е "Фолксваген Голф", управляван от 60-годишен мъж от село Горна Митрополия, а другият е "Опел", с водач 31-годишен, от село Милковица. В резултат на удара загиват шофьорът на "Фолксваген"-а и едногодишно момченце, пътник в автомобила. Ранена е 51-годишна жена.

От другия автомобил загиват водачът, както и спътниците му – 54-годишна и едногодишно момченце. Ранена е жена на 21 години.

Изясняват се обстоятелствата около тежкия пътен инцидент, коментира пред БТА окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов.

Предстоят автотехническа и съдебно-медицинска експертизи.

Според прокурор Николов по първоначални данни катастрофата става след като внезапно движещият се от Ловеч "Фолксваген Голф" навлиза в насрещното платно и се удря челно в идващия от Плевен "Опел". Според свидетелски разкази при жестокия удар двете коли са отхвръкнали във въздуха. Намерен е скоростомерът на "Фолксваген"-а, който е спрял на 110 км/час, което показва движение с превишена скорост, уточни окръжният прокурор. Няма данни за скоростта на "Опел"-а, тъй като скоростомерът му е разрушен при удара, добави той. 

Прокурор Николов уточни, че има данни за това, че 60-годишният шофьор на "Фолксваген"-а е бил със здравословни проблеми със сърцето и е възможно да му е прилошало по време на движението. Няма данни за неправилно изпреварване или засичане на една от двете коли, участвали в катастрофата.

Разследването на обстоятелствата около тежкия пътен инцидент продължават.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: