Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
КСБ и ББКП се противопоставят на разпространяването на неверни информации за инфраструктурни проекти
Автор: ИА Фокус 11:04 / 08.03.2023Коментари (0)383
©
Камарата на строителите в България и Българска браншова камара "Пътища" категорично се противопоставят на разпространяването на подвеждащи и неверни информации за изпълнението на инфраструктурни проекти, финансирани с подкрепата на европейските фондове и от държавния бюджет. Това написаха в своя декларация от Камарата на строителите в България и Българска браншова камара "Пътища".

Ето текста към цялата декларация: 

Строителните фирми, независимо дали са български или чуждестранни, винаги са  спазвали стриктно националното и европейското законодателство, създавайки честна и прозрачна конкурентна среда и ясни правила в бранша. Всички конкурси и обществени поръчки се провеждат съгласно действащата нормативна уредба и вярваме, че в България институциите гарантират тяхната законност и прозрачност.

Вероятно заради наближаващите извънредни парламентарни избори на 2 април и предстоящите наесен редовни местни избори, зачестяват несъстоятелните атаки срещу строителните фирми за некачествено изпълнени проекти. Както винаги досега, позицията на КСБ и на ББКП е, че не приемат строителният отрасъл да бъде въвличан в политически битки. Приветстваме желанието на министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков да провери как са разходени държавните и европейските средства. Но обявяването на прогнозни, а не на крайни резултати, създава некоректни внушения и превръща проверките в бутафория.

КСБ и ББК "Пътища" считат, че всички договори за възлагане на строителни дейности са реализирани и приключени законосъобразно и под контрола и одита на българските и европейските институции. Това не е първият опит за оклеветяване на заетите в строително-инвестиционния процес – не само на строителните компании, но и на проектантите, надзорниците, възложителите. Всеки един от тях стриктно следва националното и европейското законодателство и не заслужава подобно отношение към работата му.

Българските институции, строителният бранш и всички други участници в строително-инвестиционния процес полагат сериозни усилия за модернизирането на страната, която благодарение на европейската солидарност и на националното финансиране се променя към по-добро с всеки успешно реализиран проект, става по- привлекателна за живот, за бизнес, за инвестиции. Като български строители и европейски граждани сме категорични, че не толерираме омаловажаването на постигнатия напредък.

Като браншови организации не можем да останем безучастни и призоваваме политиците безотговорното говорене за работата ни, което не е подкрепено с конкретни доказателства, да бъде преустановено. За нас е абсолютно неприемливо да бъдат опорочавани усилията на всички участници в строително-инвестиционния процес. Категорично възразяваме срещу опитите за дискредитиране на бранша и ще им се противопоставим по всички допустими от закона и морала начини.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: