Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
КЗК глоби "Майкрософт България" с близо 200 бона за нелоялна конкуренция
Автор: Екип Ruse24.bg 17:33 / 01.07.2014Коментари (0)207
©
Комисията за защита на конкуренцията установи, че е извършено нарушение по чл. 36, ал. 1 от ЗЗК от страна на "Майкрософт България" ЕООД и наложи имуществена санкция в размер на 2 % от нетните приходи от продажби на дружеството за финансовата 2012 г., равняваща се на 187 000 лв.

Производството е образувано по искане на "БиЕмДжи" ООД, дистрибутор на софтуер за България с изградена дилърска мрежа на територията на цялата страна.

Проучването на КЗК установи, че "Майкрософт България" е публикувало съобщение, което е създало погрешна представа у адресатите, че молителят не би могъл вече да изпълнява извършваните до момента от него услуги, свързани с предлагане на продуктите на Майкрософт.

Видно от установените факти по преписката Майкрософт България наистина преустановява търговските си отношения с БиЕмДжи, изразяващи се в сключване на дистрибуторски договори за лицензионните програми от вида Volume Licensing и за ОЕМ партньор. 

От друга страна, наличието на прекратени договорни отношения между страните не води до отнемане правото на "БиЕмДжи" ООД да предлага продукти с лицензи от вида Volume Licensing. Напротив, дружеството може да придобива продукти с този лиценз от всеки оторизиран дистрибутор на Майкрософт за лицензионните програми от вид Volume Licensing - факт, който ответното дружество не отрича.

В резултат на възникналото заблуждение от страна на част от клиентите на молителя ("Каниско" ЕООД,"АСТ София" ЕООД и "МикроМега" ООД) са предприети действия по изпращане на писма,с които дружествата изрично посочват, че преустановяват търговските си отношения с "БиЕмДжи" ООД.
 
КЗК счита, че поведението на ответника е недобросъвестно и е породило конкретни неблагоприятни правни последици за искателя като едностранно прекратяване на договори с някои от неговите клиенти, част от които ("МикроМега" ООД) са имали дългогодишни търговски отношения с "БиЕмДжи" ООД.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: