Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
КЗП санкционира магазин, прилагал две цени за една стока
Автор: Екип Ruse24.bg 11:32 / 02.11.2010Коментари (2)413
© Ruse24.bg
Комисията за защита на потребителите (КЗП) санкционира магазин от верига за хранителни стоки, която поставя две цени на няколко вида продукти и ощетява потребителите като прилага по-високата. Контролно маркиране на касовия апарат в обекта на произволно избрани млечни и месни изделия показа, че поставените от търговеца цени на стелажите са по-високи с от 30 стотинки до 1 лев в сравнение с тези на етикетите на производителя. На практика потребителите заплащат по обявените на стелажите цени, но най-често разбират това едва на касата или след като са платили сметката.

Това нарушение е констатирано за трети път от инспекторите и въпреки налаганите санкции, търговецът продължава да обявява две цени в магазина си за един и същи вид стоки. Повтаряемостта му означава, че тези действия са умишлена нелоялна търговска практика. Председателят на КЗП Дамян Лазаров забрани със своя заповед прилагането й в бъдеще.
Няма забрана търговецът да променя цената на производителя, но следва да поставя своята така, че за потребителя да е ясно колко ще заплати при покупката на тази стока от конкретния обект. Нелоялността му в случая се изразява в това, че обявява две цени за една и съща стока и прилага по-високата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Когато пазарувате в Кауфланд продукти в акция не забраяйте, да гледате каква цена ви отчитат при маркиране на касите. Не един път са ставали разправии за това, че продукт е на стелажа с акционна цена, но в системата цената му не е променена и при маркиране на касата ще ви се таксува друга, а не обявената акционна цена и тя обикновенно е по-висока от тази която вие си мислите че ви е изгодна . При единични покупки винаги можете да хванете измамата, но при повече от 10-15 продукта ценовата заблуда работи в полза на Кауфланд . Още по-трудно е когато не си подреждате продуктите на лентата. Това в комбинация с добър касиер прави хващането на разликата между обявена етикетна цена и такава която реално ви се таксува на касата, практически невъзможно.
0
 
 
Ами хубаво- писали, ама защо не виждам имена? Нека да се знаят негодниците. Аз съм забелязал такава практика в Т- маркетите.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: