Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Как да направим икономия на ток по време на криза?
Автор: Екип Ruse24.bg 15:25 / 13.11.2020Коментари (0)723
©
Електрическата енергия трябва да бъде спестяване. От една страна така помагаме на майката природа, а от друга пестим пари, особено във времена на криза със заразни вируси и други проблеми. Предлагаме Ви няколко практични съвета, с чиято помощ да икономисате ток и да имате пари, за да преминете по-леко през изпитанията, които ежедневието предлага.

Използвайте правилните електроуреди

Много е важно какви електрически уреди използвате у дома си. Така например, ако ползвате стар конвенционален климатик, за да се охлаждате през лятото, и да се отоплявате през зимата, то тогава е твърде възможно сметката за ток, да е доста солена. На пазара се предлагат икономични инверторни климатици с енергиен клас А+++, с чиято помощ можете да спестите до 70% от разхода. Същото важи за хладилници, печки и други видове електроуреди. Най-важното е да купувате битова техника, която да бъде икономична, и с която да направите икономия на тока.

Не оставяйте крушката да свети по цял ден

Немалко хора се отнасят с нехайство към електрическата енергия. Те оставят крушата в коридора или банята на апартамента да свети по цял ден. Много от тях излизат с оправданието, че крушките не харчат много ток. Това обаче не е много вярно, особено ако се използват старите волфрамови крушки. Тук решението е да се насочите към LED осветление, което ще Ви спести много пари, но и дори при него, не е нужно крушката да свети, без прекъсване, когато навън е светло.

Изключете телевизора от мрежата, когато не го ползвате

Правилната употреба на телевизора е много важна, за да пестите електроенергия. Ако не гледате телевизия, трябва да изключите приемника от контакта. Същото важи за вашето ДВД устройство или за аудио уредбата. Ако техните дисплеи светят при изключено състояние, значи харчат ток.

Сменете старата духалка

Много хора използват печки тип духалка, за да се отопляват през зимата. Имайте предвид, че повечето от този вид печки изразходват огромно количество ток. Тук съветът ни е да закупите по-икономична печка, като на пазара ще откриете конвектори, които могат да отопляват жилището Ви, без да харчат много. Разбира се, трябва да се консултирате със специалист в продажбите.

Помислете за нова дограма

Старата дървена дограма много често пропуска студ и влага. По този начини се нарушава баланса на електроенергията в дома Ви. Най-добре е да се замислите
©
за подмяна на дограмата, с нова и по-надеждна. Вие ще изберете, дали да заложите на съвременна PVC дограма или на алуминиева такава. По-важното е да спрете излаза на топлината от дома ви и да икономисате ток.

Фасадната топлоизолация може да помогне

Много хора днес залагат на фасадна топлоизолация, за да повишат енергийната ефективност в апартаменти и къщи. Да, това е разумно решение, тъй като изолацията може да спести голям процент от разхода на електричество, като задържи топлината в помещенията и не допусне тя да излезе на вън. Наистина това е немалка инвестиция, но с голям процент възвръщаемост през годините.

В обобщение

Това са нашите предложения за икономия на ток. Ако последвате 2 – 3 от тях, ще плащате по-ниски сметки, и ще бъдете подготвени да оцелеете в условия на криза. Ако се наложи, можете да намерите бърз кредит с добри условия. Надяваме се, че сме успели да Ви бъдем полезни с напътствията, които дадохме в статията ни и Ви желаем успех!

Тази статия достига до вас благодарение на Кеш Кредит!

Кеш Кредит офис Русе

гр. Русе, ул. "Борисова“ 27

0800 200 88






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: