Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Как да зареждаме тротинетките си? Съвети от Българска Асоциация за Електромобилност
Автор: Екип Ruse24.bg 17:55 / 18.05.2023Коментари (0)397
©
Съвсем наскоро в медиите се появи информация за случай на запалване батерия на електрическа тротинетка. Подчертаваме, че това със сигурност е изолиран случай, какъвто до сега не е имало – според наличната информация от членовете на Българската Асоциация за Електромобилност (БАЕМ), сред които има и сервизи за електрически тротинетки, съобщават от пресцентъра.

Важно е да се знае, че батериите на тротинетките имат множество нива на защита. На първо място самото зарядно прекъсва процеса на зареждане при засичане на проблем. На второто място платката, която регулира зареждането на батериите, също се изключва автоматично, ако е на лице каквато и да е заплаха. Освен това в повечето тротинетки е наличен и предпазител, който при евентуално късо съединение прекратява процеса на зареждане.

Въпреки това Българската Асоциация за Електромобилност препоръчва да се следват някои добри практики, които ще елиминират дори и най-малкия риск от запалване.

Пазете батериите от влага

Когато става въпрос за форсмажорни обстоятелства като овлажняване на батерията, последиците не могат да се предвидят и е възможно защитите да откажат. В частност влагата би могла да повреди батерията и да се случи запалване. Затова е от голяма важност батериите да не се зареждат, непосредствено след като тротинетката е била изложена на влага. А най-добре е тя изобщо да не се кара в дъждовни условия или в локви.

Колко дълго е включено зарядното

Не е добре батерията да се оставя включена в зарядното дълго време. Със сигурност не е добра идея да оставим тротинетката да се зарежда вкъщи и да излезем навън. Това е нещо, което мнозина знаят във връзка със зареждането на мобилните телефони, но подобна култура все още не е изградена и по отношение на други класове устройства, включително и електрическите тротинетки.

Не зареждайте батерията непосредствено след каране

Не е препоръчително също тротинетката да се зарежда веднага след като сме се прибрали и сме я управлявали. Това важи с още по-голяма сила, ако навън е било мокро.

Колко дълго батерията не е работила?

Друга лоша практика е да оставим една батерия на минимум в края на сезона и в продължение на месеци тя да не е зареждана. След това трудно можем да разчитаме, че тя ще е в добро състояние.

От кого си купуваме тротинетките?

Друг рисков елемент са некачествените производители на тротинетки и неоторизираните доставчици. Без значение каква е цената, ако сме закупили своята от подобен доставчик, рисковете са по-големи.

Българската Асоциация за Електромобилност припомня също, че електрическите тротинетки си остават несравнимо по-безопасни, в сравнение с автомобилите и статистиките за произшествията го доказват категорично. Сериозните инциденти с тротинетки са единици, докато жертвите на автомобилни катастрофи са стотици годишно, а ранените – хиляди.

И тъй като повечето водачи на тротинетки са слезли от колите, за да започнат да използват тези персонални превозни средства, това се отразява положително на сигурността по българските пътища, допринася за по-малко задръствания и за по-чист въздух в градовете ни.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: