Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Калфин: Коалицията ще издържи по-дълго отколкото очакват тези, които говорят за предсрочни избори
Автор: Екип Ruse24.bg 11:31 / 25.05.2022Коментари (0)440
©
В условията на криза държавата трябва да помага на най-уязвимите, защото в противен случай, възстановяването след това ще излезе много по-скъпо. Това заяви в "Денят започва" Ивайло Калфин, бивш министър на външните работи и на труда и социалната политика. Калфин одобрява намерението на правителството да подпомогне финансово хората в условията на криза и растяща инфлация. Според него обаче мерките в антикризисната програма включват и хаотични движения, а предвидените 2 млрд. лв. биха могли да се изхарчат по-ефективно.

"При нас инфлацията е над 14%, а средната в ЕС - над 7% - затова първо трябва да си обясним защо инфлацията е толкова висока и тогава да се набележат мерки. Мисля, че и по-ефективно може да се изхарчат тези 2 млрд. лв. При мерките трябва да има предвидимост до края на годината, включително и при по-лошо развитие на ситуацията. И другото - да се помогне най-вече на тези, които не могат повече да затягат коланите. Правителството няма нужда да вкарва в заблуждение хората, че с магическа пръчка цялата инфлация около нас, натрупана и заради ефектите от войната и все още неоправените след ковид ефекти, ще се компенсират изцяло от антикризисната програма. Цена ще има. Въпросът е тя да е поносима и да има чувство за справедливост в обществото. " - каза Калфин.

Според него коалицията ще издържи по-дълго отколкото очакват тези, които говорят за предсрочни избори.

Темата за Република Северна Македония се използва за вътрешнополитически битки у нас, което е много тъжно и жалко, защото резултатът е отправянето на объркани послания, което намалява шансовете на България да отстои позицията си, изтъкна Калфин. Според него премиерът Кирил Петков трябва да обясни добре защо иска свикването на Консултативен съвет по национална сигурност за Северна Македония.

Относно войната в Украйна Ивайло Калфин коментира, че към момента не вижда условия за провеждането на мирни преговори, а единственото, което ЕС може да стори в тази ситуация, е да се опитва да спре потоците, с които се финансира войната, което и се случва чрез санкциите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: