Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Калин Стоянов проведе двустранни срещи с министрите на вътрешните работи на Австрия, Белгия, Румъния и Унгария
Автор: Екип Ruse24.bg 18:01 / 04.03.2024Коментари (0)1293
В рамките на Съвет "Правосъдие и вътрешни работи“ министърът на вътрешните работи Калин Стоянов проведе интензивни и ползотворни работни срещи с министрите на вътрешните работи на Австрия, Белгия, Румъния и Унгария.

С министъра на вътрешните работи на Белгия Анели Верлинден, настоящ председател на Съвета на ЕС,  обсъдиха актуални въпроси, свързани с миграционната ситуация. Българският вътрешен министър благодари за усилията на Белгийското председателство за подобряване на функционирането на Шенген и получи уверение и потвърдена подкрепата от страна на Председателството за финализиране на интеграцията на България в Шенгенското пространство, съобщи МВР.

Министър Стоянов запозна австрийския си колега Герхард Карнер с предприетите от българска страна действия, довели до чувствителен спад на миграционния натиск- укрепване на капацитета на гранична полиция, както със служители, така и с техническо оборудване, поддържане на оперативен диалог с турската страна. В максимална степен се използват както националните, така и ресурсите, предоставени от ЕК и Фронтекс. Двамата министри потвърдиха желание за продължаване на конструктивен и ориентиран към резултати диалог.

В хода на разговора с министъра на Румъния Каталин Предою, отново бе изведена общата цел -  да се работи в тясна координация за отпадане на контрола и по сухоземните граници. Двете страни ще засилят сътрудничеството си в борбата с организираната престъпност.

Висока оценка в областта на вътрешните работи бе дадена и при проведения разговор между министър Калин Стоянов и министъра на вътрешните работи на Унгария Шандор Пинтер. Бяха обсъдени мерките, които двете страни предприемат за ограничаване на нелегалната миграция и противодействието на трафика на мигранти. Министър Пинтер потвърди, че финализирането на интеграцията на България и Румъния към Шенген е приоритет за предстоящото от юли т.г. унгарско председателство на Съвета на ЕС.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Случаят "Даная"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: