Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Калоян Методиев: Министърът на финансите явно изпълнява служебна политическа поръчка
Автор: Йоланда Пелова 11:51 / 01.09.2022Коментари (0)787
©
Министърът на финансите явно изпълнява служебна политическа поръчка. Това заяви политологът Калоян Методиев в ефира на сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“.

Политологът коментира първите експертни сметки по Бюджет 2022, който по думите на финансовия министър Росица Велкова са показали огромен дефицит.

"Служебният кабинет вкара стрес и вече влоши икономическите показатели в страната. Само за един месец Националният статистически институт отчете влошаване на бизнес климата с близо 4% спрямо юли. От началото на годината до служебния кабинет не беше така, беше точно обратното. Министърката на финансите пък явно изпълнява служебна политическа поръчка, защото като зам.-министър в редовния кабинет същата е подписала бюджета с 3% дефицит, а сега излиза да плаши 6%, орязване на социални разходи и вдигане на данъци – типично за този служебен кабинет и неговата политика на всяване на страх и на стрес в икономиката и в обществото“, каза той.

Калоян Методиев допуска, че е възможно след изборите да възникне нова криза, а президентът Румен Радев ще направи опит да управлява еднолично.

"Ако няма воля за съставяне на редовно правителство, Радев ще направи всичко възможно да доразбие партиите и парламента, за да управлява еднолично. Искаше втори мандат и го получи. Никой не го е закачал за нищо, но явно това му беше малко и иска още и още. Няма да остави държавата на мира. Това е опасността и рискът пред страната“, заяви Методиев.

Въпреки това Методиев е оптимист, че политическата криза може да бъда преодоляна.

"Малко са държавниците, хората с характер и компетентност в българската политика, но все пак ги има. Можем да излезем от кризата и да си подредим държавата. Има успешни модели по целия свят. Ключът за това какво ще се случи го държат избирателите. Знаем, че звучи клиширано, седят в колите си сега и викат "Това сме го чували", но е така. С наказателен вот, злоба и крайности няма да стане. Новото е, че този път на тези избори няма нови проекти, по които да се подлъжат избирателите, така че да мислят и да гласуват“, коментира още той.

"Няма да е лесно. Такава ни е и националната съдба. При нас винаги всичко става трудно, бавно, но се надявам да има някакъв борбен дух, виталност, желание за положителна промяна. Но от нас като общество си зависи. Отвън няма никой да дойде да ни подреди къщата. Ако се откажат избирателите, отстъпят или се колебаят да гласуват, всички ще търпим огромни щети зимата. Тоя път нещата са сериозни. Така е от страна на политиката и отговорността е в избирателите. Отидат ли да гласуват, гласуват ли с главите си, а не за някакви емоционални залитания, мисля, че може да се случат нещата в държавата“, заключи Калоян Методиев.

Още по темата: общо новини по темата: 652
22.02.2023 »
26.01.2023 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: