Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Камуфлажи за милиони оставени да гният нарочно
Автор: Екип Ruse24.bg 10:33 / 04.05.2015Коментари (3)417
© Монитор
Тонове чисто нови войнишки униформи и кубинки са оставени да гният в рушащ се склад в бивше военно поделение в Горна Оряховица. Вместо да бъдат продадени или подарени на бедни и нуждаещи се, дрехите и обувките умишлено са нарязани и направени негодни за употреба. След което са зарязани. Такива били изискванията на военните разпоредби при бракуване на подобно имущество то да се унищожи, за да не може да се използва от други.

Войнишките комплекти спокойно можеха да бъдат прибрани в някой склад и съхранявани за бъдещите нужди на армията ни. Защото за тях са дадени милиони левове. Вместо това обаче дрехите и обувките са били зверски унищожени и захвърлени. Това обаче е само една от изненадите, които очакват посетителите на територията на бившето военно поделение край летището в Горна Оряховица.

През годините на соца на площ от над 140 дка са се помещавали три отделни военни поделения с изключително важна функция. По онова време дори и работещите наблизо цивилни граждани не са знаели с какво точно се занимават военните зад оградата. Затова и са ги наричали секретните поделения. Днес военната тайна вече е паднала и се знае, че поделенията са били за охрана на съседното летище, зенитни войски и за управление и поддръжка на радарни установки. Цивилното летище в Горна Оряховица, както и останалите в страната, е било в непрекъсната бойна готовност в случай на нападение или война незабавно да премине от граждански на военен режим. Между 1000-1500 войници, сержанти и офицери са работели в оградения район на военната зона до около 2006 г. След това в продължение на 6-7 години Министерството на отбраната е поверило опазването на поделението на охранителна фирма. От около една година теренът и всичко върху него е предадено за стопанисване от военните безвъзмездно на общината в Горна Оряховица. Общината обаче получава един тотално разсипан обект. Всичко в района е запустяло и рушащо се. Сега бившето поделение се охранява от една от големите и надеждни охранителни фирми. Пазачите непрекъснато патрулират из огромния район и гонят циганите от съседното гето, които прииждат на цели тумби, за да рушат и плячкосват всичко метално. Мургавите "нинджи" прескачат мрежите от бодлива тел или направо ги режат и задигат. Въоръжени с металотърсачи, кирки, лопати и тесли крадците дебнели охранителите и се опитали да крадат зад гърба им.

Източник: в. "Монитор"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
То добре че само са зарязани .... току-виж гръмнал някой склад и заради тях
Aнонимен
на 04.05.2015 г.
+2
 
 
защо не ги пратиха по затворите?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Алексей Навални почина
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: