Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Канабисови оранжерии са разкрити при акция на полицията
Автор: Екип Ruse24.bg 15:55 / 04.05.2022Коментари (0)406
©
Канабисови оранжерии са разкрити при акция на полицията в Самоков, съобщи ОДМВР-София. Стопанисващият имота мъж е задържан и обвинен за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение

Работата по случая започнала в следобедните часове на 29 април, когато криминалисти от РУ-Самоков предприели проверка на лек автомобил, управляван от 30-годишен мъж. Водачът бил тестван за употреба на наркотични и упойващи вещества, при което в пробата му било отчетено наличие на канабис. След като в хода на проверката мъжът предал доброволно и две саморъчно свити цигари със суха тревиста маса, за която признал, че е марихуана, полицейските служители предприели претърсване на  обитаваната от него къща в с. Говедарци. На адреса те попаднали на своеобразен нарко склад.

Открити и иззети  са два буркана, пълни с общо 500 саморъчно свити цигари със суха тревиста маса канабис, три чувала, пластмасова кофа и 12 вакуумиращи се пакета, съдържащи общо около 5 кг суха зелена тревиста маса, електронна везна, 90 боеприпаса и ръчно устройство за изстрелване на боеприпаси с вграден пълнител. В рамките на полицейската операция, в условията на неотложност, е предприето претърсване и на хотелски комплекс в землището на с. Говедарци, стопанисван от семейството на 30-годишния мъж.

На таванския етаж криминалистите установили три помещения, оборудвани за отглеждане на марихуана с изградени за целта инсталации с капково напояване, кондензатори, кварцови оранжерийни лампи, филтърни системи за пречистване на въздуха, торове и препарати за листно подхранване. Намерени са множество пластмасови саксии с обогатена почва, както и найлонов чувал с около 200 грама суха зелена тревиста маса канабис.

След доклад на събраните доказателства в прокуратурата мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за това, че в условията на продължавано престъпление с две деяния и при еднородност на вината, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, както и за незаконно притежание на боеприпаси– престъпления по чл. 354А, ал.1, изр.1, пр.4, вр. чл. 26, ал.1 и по чл. 339, ал.1 от НК. Арестът му е удължен за срок до 72 часа, а вчера в съдебно заседание му е наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“. 

Припомняме, че в хода на спецакцията, от приземния етаж на комплекса криминалистите от РУ-Самоков иззеха съдове и бутилки с общо 357 литра контрабанден алкохол. Във връзка с извършеното престъпление бе задържан 60-годишен мъж, а по случая е образувано досъдебно производство.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: