Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Касапинът на Виктория от влака Пловдив - Варна гледал лошо и друга жена
Автор: Екип Ruse24.bg 13:42 / 27.11.2019Коментари (1)770
©
25-годишният спасител на нападнатата от психар в бързия влак от Пловдив за Варна днес отиде в болницата, за да се срещне с Виктория Генова. Петър Бонев не се чувства герой и категоричен е, че е действал така, както всеки един би постъпил, за да спаси човешки живот. Безработният Петър Бонев е родом от пазарджишкото село Церово, завършил е осми клас, работил е  на различни места у нас, в Италия и Гърция, пише "Монитор". В южната съседка преди 3 години се запознал с приятелката си Божидарка Димитрова, двамата имат 2-годишна дъщеричка Габриела, с която пътували във вагона, където психичноболният Пламен Ч. е нападнал с нож спътницата си в купето.

Поведението на Пламен направило впечатление на Божидарка още на гарата в Пловдив, младежът я гледал втренчено и заплашително, но тя не му обърнала внимание. На гара Чирпан Пламен изскочил в коридора и се разкрещял "Гумите на влака замръзнаха!“, след което се прибрал обратно в купето, където по това време бъдещата му жертва спяла. Петър разхождал дъщеричката си по коридора, когато чул виковете на Виктория за помощ, дал детето на майка му и нахълтал в купето, където по това време Пламен ръгал с джобно ножче младата жена.

Двамата се сборичкали, нападателят изпуснал ножа и хукнал да бяга. Мургавият мъж го последвал, скочил след него на гаровия перон в Стара Загора, успял да го събори и предаде в ръцете на пристигналия униформен полицай. След това се върнал обратно в купето, оказал първа помощ на тежко ранената и кървяща жена, съпроводил я с пристигналия екип на ЦСМП до линейката.

"Не съм герой, герои има само по телевизията. Направих онова, което според мен трябва да направи човек при подобна ситуация. Не съм звънил на телефон 112 , просто нямаше време, всичко стана за минута-две, повиках само началника на влака, не знаех, че в съседното купе има група спортисти от Варна…“, разказа Петър Бонев.

Младата жена е оперирана, животът й е вън от опасност. Нападателят е настанен в държавната психиатрична болница "Д-р Георги Кисьов“ в Раднево, където предстои да бъде направена съдебно-психиатрична, коментираха от старозагорската окръжна прокуратура, която наблюдава образуваното досъдебно производство.

Според запознати ранената Виктория дълги години е живяла с родителите си в Холандия, наскоро е завършила средното си образование в столична гимназия. Тя е отивала във Варна при свои близки. Не е е познавала нападателя, извадила джобното си ножче, за да го сплаши, след като той започнал да се държи агресивно.

Още по темата: общо новини по темата: 4
26.12.2019 »
01.12.2019 »
26.11.2019 »
25.11.2019 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Оръжие се вади, само ако умееш да го използваш и СМЯТАШ да го използваш!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: