Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Казаха колко са задържани в акцията на полицията в Бургаско
Автор: Иван Сотиров 11:58 / 22.03.2023Коментари (0)306
Трима мъже по три досъдебни производства, образувани за нарушения на политическите права на гражданите, са задържани от началото на специализираната полицейска операция по противодействие на купения вот, конвенционалната престъпност и миграционния натиск в Бургаско, съобщиха от ОДМВР Бургас за Burgas24.bg.

Към момента се проверяват общо 15 сигнала за купуване на гласове, като освен в частни адреси полицейските служители осъществяват проверки и в търговски обекти, предоставящи продукти на вересия, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност.

Към 11 часа са проверени 243 МПС и 380 лица. Задържани по Закона за МВР са десет лица. Във Второ районно управление – Бургас е образувано едно досъдебно производство, по което е задържано едно лице от кв. "Долно Езерово". Иззет е тефтер с имена и лични данни. Други две досъдебни производства с двама задържани са образувани в Районно управление – Поморие, като отново са иззети тетрадки с имена и лични данни. При проверките в села от Община Сунгурларе е установено едно лице, извършвало лихварска дейност. Установява се съпричастността на лицето към опрощаване на вземанията в замяна - гласуване за определена политическа сила.

Проверки са извършени на територията на общо четири общини – Бургас, Камено, Поморие и Сунгурларе.

Припомняме, че при предишната специализирана операция в Пето районно управление Бургас бе образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 167, ал. 2 от НК – "Който предложи или даде на другиго имотна облага с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция или да гласува на референдум по определен начин се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от десет хиляди до двадесет хиляди лева". Производството е образувано с разпити на свидетели, според които са им предложени по 50 лв. за да гласуват на предстоящите избори за конкретна политическа партия.

В резултат на полицейските действия на служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Руен за осъществени иманярски действия бяха проверени два адреса в селата Череша и Добра поляна, обитавани съответно от 32 годишен мъж и 55 годишен криминално проявен, извършвал и преди време иманярска дейност. Намерени и иззети бяха металотърсачи, както и различни предмети с културно-историческа ценност / римски монети и части от накити/, които са предадени на специалисти за датиране.

В продължаващата полицейска операция са включени екипи на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", "Икономическа и криминална", бургаската жандармерия и НАП – Бургас.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: