Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Кирил Петков: Докато аз съм премиер, задължителна ваксинация няма да има
Автор: Екип Ruse24.bg 11:25 / 07.01.2022Коментари (0)819
© БТА
Няма задължителна ваксинация и това правителство няма да наложи такава, това заяви премиерът Кирил Петков по време на блиц контрола в парламента. И допълни: "Такава задължителна ваксинация няма да стане факт, докато аз съм министър-председател“.

Въпросът дойде от лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. Според него, в момента имало принудителна, а не задължителна ваксинация. Той настоя за пълна отмяна на зеления сертификат. Той отправи и предупреждение: 

"Хората имат нужда от спокойствие, ако това спокойствие не им бъде дадено от вас, смятам, че другата седмица ще има моменти на сериозно безпокойствие. За вас ще има бял автобус. Готви се огромен протест другата сряда".

"Другата седмица ще има протест, който може да протече единствено по един начин – законно", направи забележка председателят на парламента Никола Минчев.

Министър-председателят Кирил Петков отново подчерта, че ваксинацията в момента е основополагащият начин да преодолеем кризата. 

"Вчера 72 души са починали от ковид, само 2 от тях са ваксинирани. Последните 14 дни 944 души са починали. От тях 71 души са ваксинирани, ако не броим фалшивите сертификати. С други думи - призовавам ви, ако искаме да запазим нашето население, което така или иначе се е намалило през последните години, както разбрахме от Преброяване 2021, и не искаме повече жертви, нека се обединим около общата стратегия, че България трябва да ваксинира своето население, за да го предпази. Аз не искам да съм министър-председателят, който отброява тези умрели хора. И всичко останало би било популистко и неправилно за здравето на българския народ. Ако успеем да направим това, когато кризата отмине и имаме ваксинирано население, зеленият сертификат ще стане ненужен“, заяви Петков.

Премиерът отговори конкретно и на нападките на Костадинов: "Уважаеми колеги, трябва да спрем да сочим с пръст на кой това е отговорността, отговорността е на всички нас. Кога ще има спиране на ползване на зеления сертификат зависи само от едно - колко човека са заболели, колко са в болница. Ако не направим всички заедно усилия да ваксинираме хората по най-информирания начин, ние не можем да отговорим на този въпрос. Така че нека работим заедно, а не да се опитваме да правим провокации", посочи той.

По повод протестите Петков отбеляза: "Аз съм бил на протестите при белия автобус, бил съм на протестите при ГЕРБ, бил съм на всички протести. Аз приветствам протестите – не ни е страх от протестите, това е начин гражданите да изразят своето мнение. Последно, за което ни е страх, е това. Според мен е безотговорно в средата на следващата ковид вълна да направим тези хора да се съберат и да се заразяват един друг. Ако това го направите, ще е неправилна политика", заяви Кирил Петков.

Още по темата: общо новини по темата: 11867
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: