Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Кирил Петков: Искаме минимален брой министерски смени, но с ясни изисквания защо
Автор: Екип Ruse24.bg 20:15 / 05.02.2024Коментари (0)545
©
Вярваме и желанието ни е да има минимален брой министерски смени след ротацията. Това стана ясно от думите на Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме Промяната“, който е днес във Варна.

Минималният брой смени ще успокои обществото. Не е целесъобразно обаче те да са по политически причини. Искаме браншовите организации да дадат своето становище, дали даден министър добре и как си е вършил работата, стана ясно още от думите на Кирил Петков.

Според него Мария Габриел ще е много добър премиер. Той обаче смята, че тя не трябва да съвместява работата си като първи министър с тази на външен министър.

Относно ветроенергийните генератори, които може да бъдат поставени в морето край и пред Варна, Петков обясни, че между първо и второ четене на закона ще бъде прецизирано и ще бъдат взети на предвид всички становища на заинтересувани органи. Според него перките няма да бъдат по-близо от 20 километра от брега. Не трябва перките да са в ущърб на община Варна, на туризма, на рибарите, заяви съпредседателят на ПП.

Относно евроизборите Кирил Петков поясни, че към момента е ясно единствено името на водача – Никола Минчев. Другите имена ще бъдат избистрени след изключително демократичен процес, чрез вътрешни избори. Всеки ще има равен шанс. Няма да има посочени, допълни той.

Стартираме изключителна антиинфлационна реформа. Целта ни е до месеци инфлацията в България да стане една от най-ниските в Европа. Ще се борим антиифлационните процеси да бъдат усетени от всички граждани. Вече говорим с мобилните компании и търсим компромисно решение, обясни Кирил Петков.

От своя страна депутатът Даниел Лорер допълни, че кметът Коцев е завари изоставена община. Много от проектите ще бъдат задвижени, допълни той.

Относно перките за ток в морето, кметът Благомир Коцев се зарече, да следи изкъсо да не навредят на града. На въпрос за желанието на Общината да придобие от държавата парцела на Морска гара, на който в момента има атракциони, той обясни, че това е място, станало част от града. Целта ни е ние да се грижим за него. След като го получим ще търсим общественото мнение за това как то ще се развива. Ще се анализират нещата. Не е ясно обаче какви са сроковете за наем на обектите там.

За свлачищните процеси Коцев отново поясни, че ще се търси цялостен механизъм и решение на тези проблеми, които по негови думи са от нос Галата до Кранево.

Още по темата: общо новини по темата: 1115
14.05.2024 »
13.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
06.05.2024 »
01.05.2024 »
предишна страница [ 1/186 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Стрелба по Роберт Фицо
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: