Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Кирил Петков отговори на Румен Радев, който го нарече "куриер"
Автор: Екип Ruse24.bg 16:49 / 18.06.2022Коментари (7)584
© bTV
Премиерът Кирил Петков отговори на обвинението на президента Румен Радев, че е "куриер“ на Франция за Северна Македония. По думите на държавния глава България е трябвало да изработи свое предложение за решаване на проблемите на Северна Македония, а не да внася чуждо и то "без да заяви позиция“.

"Няма да отида с позиция на правителството, а на Народното събрание. Това е толкова важен национален казус, че трябва да има максимална представителност в това решение. В момента предложението е вече в парламента. Те трябва да обследват всички елементи и когато вземат решение, аз ще изпълня волята на НС“, каза пред журналисти Петков.

"Говоря това от страшно много време, но никой не вярваше, защото им беше политически неизгодно. Те искаха да вдигат топката за Северна Македония и това, че аз казах, че това решение ще се вземе от парламента беше като глас в пустинята, защото политически не беше изгодно“, заяви още премиерът.

"Доколкото разбирам френското предложение е включило това и да има механизъм да се следи дали има дискриминация срещу българите в Северна Македония, както и механизъм срещу езика на омразата. Това са важни за нас критерии, но нека да се влезе в детайл", допълни Петков.

По думите му първата стъпка за започването на преговорния процес за присъединяването на РСМ към ЕС е първата междуправителствен конференция.

"Тя да започне, след като те са променили Конституцията си, но променят ли я, България да не може да ги спре пак. От тяхна страна да се гарантира това, че няма да си измисляме условие на всеки шест месеца. Това за мен е един добър механизъм", каза още премиерът.

Предстоящият вот на недоверие

"Това, че вчера още един депутат - Кирил Симеонов, взе правилното за мен решение, че ще гласува в подкрепа на правителството и няма да хвърли държавата в спирала от политически риск, ни даде надежда, че има още хора, които мислят по тази тема“, коментира Петков.

"Никой от политическите лидери да не се изненадва, че ще продължим да работим с всичко, което можем, да ги убеждаваме защо е толкова важно за България те да вземат правилното решение", допълни той.

"Ако случайно не успеем и правителството падне, следващият мандат с коалиционните ми партньори ще започнем да говорим с всеки един депутат, който иска да реши дали да подкрепи това правителство. Тези депутати трябва да са независими", уточни премиерът.

"Искаме да прекъснем задкулисието. Всеки, който иска да е с нас, трябва да може да вземе сам решение. Искаме вече да няма това някой отзад, седейки в тъмна стая или на канапе, да може да ръководи какво се случва на политическата сцена", каза още Кирил Петков.


Още по темата: общо новини по темата: 673
12.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
13.11.2023 »
15.10.2023 »
предишна страница [ 1/113 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кирил президента Радев те постави тук и той ще те махне когато поиска.Сега просто ти напомня да не правиш нищо на собствена глава.
0
 
 
Другаря със зелените чорапи не може да преживее факта, че тези младежи се дистанцираха от него. Решетников най-вероятно му е свил юздите, и фуражката вие като линейка.
+2
 
 
Какъв е тоя зор да се вкарва ветото за Македония в парламента? Това ли е най-важния проблем на БГ в момента? Ние някъв зор имаме ли?Те едно нещо даже изпълнили ли са?И още повече след 3 дена това правителство е пътник.Или Кирчо е взел вече милионите .Смешна и жалка работа.Язък толкова маймуни са гласували за тоя измамник и мошеник
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: