Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Кирил Петков убеждава зам.-председател на ЕП, че България трябва да е в Шенген
Автор: Екип Ruse24.bg 16:27 / 28.11.2023Коментари (0)913
© ПП-ДБ
Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков се срещна с Отмар Карас - първи заместник-председател на Европейския парламент, за да обсъди стратегическите за България въпроси за предстоящото присъединяване на страната ни към Еврозоната и Шенген. От трибуната на форума за сътрудничество между комитетите по европейските въпроси на националните парламенти на държавите-членки на Европейския съюз в Испания – КОСАК, Карас категорично заяви, че присъединяването на България и Румъния в Шенген и Еврозоната е наложително, съобщават от пресцентъра на ПП-ДБ.

“Външната граница на Европейския съюз трябва да бъде идентична с тази на Шенген. Не трябва да има различни граници в ЕС. Ветото за Шенген върху България и Румъния не е част от решението, а част от проблема. Това трябва да се промени веднага", заяви Отмар Карас по време на форума КОСАК. Карас бе категоричен, че това е пътят към един по-добър съюз на Стария континент.

"Процесът на присъединяване към Шенген е сложен и изисква единодушното одобрение на всички членове на Шенгенската зона. България извърши не малко усилия, за да подобри своя контрол на границите и да укрепи съдебната система, но въпреки това въпросите около присъединяването към Шенген остават все още предмет на дебати. Радвам се, че има европейски лидери, които виждат голямата картина – а именно, че това е стратегическа стъпка не само за България, но и за целия Европейски съюз“, коментира изказването Кирил Петков, който е част от непрекъснатите усилия на кабинета Денков и парламентарната група на ПП-ДБ за присъединяване на България към Шенген.

Темата за разширяването на Шенген и присъединяването на България и Румъния в шенгенското пространство бе основен фокус на събитието в Испания.

Кирил Петков също отправи обръщение по време на форума, като заяви, че в момента не малка част от ресурсите на гранична полиция в Европа са позиционирани все още по вътрешната граница на държавите – членки, за сметка на външните граници. А статистиката на ЕС в момента показва следните данни: - "Западният мигрантски маршрут представлява 13% от общия мигрантски поток. Централният мигрантски маршрут представлява 71% от мигрантите. Източният мигрантски маршрут представлява 15%, от които само 2% минават през сухопътната граница, разделяща България и Турция“, заяви Петков.

Още по темата: общо новини по темата: 474
09.05.2024 »
08.05.2024 »
19.04.2024 »
18.04.2024 »
18.04.2024 »
18.04.2024 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: