Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Кирил Петков влезе в спор с ДПС
Автор: Екип Ruse24.bg 12:46 / 27.05.2022Коментари (2)416
©
До остри реплики се стигна и в пленарната зала на Народното събрание на петъчния парламентарен контрол. 

Министър-председателят Кирил Петков влезе в спор в парламента с депутата от групата на ДПС Станислав Анастасов за модернизацията на жп линията София – Драгоман – сръбска граница. От ДПС отправиха въпрос към премиера в рамките на парламентарния контрол, в който поискаха той да обясни пред депутатите защо има решение на Министерския съвет за сключване на договор за започване на работа по един от участъците, без да има одобрение от Европейската комисия. 

Обектът жп линия София – Драгоман е обект с национално значение. Обявен е за такъв с решение на Министерския съвет от 8 юли 2011 г., преди повече от десет години. Конкретният участък, Волуяк – Драгоман, е част от големия проект "Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница“, който е един от предварително дефинираните проекти на мрежата TINT и е част от националната жп мрежа на България. Осъществяването на този проект е от особено важно обществено значение, именно за това е приоритет на нашето правителство, обясни премиерът Петков от парламентарната трибуна. 

Петков увери, че решението на Министерския съвет да даде разрешение на Министерството на транспорта и съобщенията, и Националната компания "Железопътна инфраструктура“ да подпишат договор за финансиране на проекта, с отпусната финансова помощ в размер на 166,2 млн. лева, осигурени от Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 – 2020, е в съответствие на закона и всички законови изисквания са спазени.

Изведнъж обаче темата от жп линията зави в друга посока.

ДПС единствено и само е фокусирано в защитата на един от своите депутати – Делян Пеевски. Всичките им коментари от парламентарната трибуна и медиите са, за да застанат в пълна защита на Пеевски, каза още премиерът. 

Няма да спрем да ви занимаваме със законността и борбата с корупцията. ДПС ще защити всеки български гражданин, който е станал обект на вашата агресия и кална кампания, отговори депутатът от ДПС Станислав Анастасов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Лошото е, че коалиционните партньори от едната алчност се натискат във властта. Ако не ламтяха толкова много и ако бяха истински българи, трябваше досега 100 пъти да напуснат коалицията.
-3
 
 
ТОЗИ Е АБСОЛЮТЕН ПРОСТАК И ЛЪЖЕЦ!!!киро лъжеца е луд,лъжец и мошеник!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: