Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Клиент на "Марешки": Предупредени сте! Накрая може да ви изкарат и измамник
Автор: Васил Динев 17:32 / 05.04.2022Коментари (0)612
© Google
И хапчетата ли да броим в аптеките? Това попита читател на Plovdiv24.bg чрез сигнала си, изпратен до нашата медия. Ето и причината за огорчението му:

"Миналата неделя от аптека "Марешки" на ул. "Капитан Райчо" в Пловдив купих медикамента "Хиалур" /27 лева/. Когато след час вкъщи го разопаковах, бях неприятно изненадан, че вместо три блистера по 10 таблетки вътре имаше само два.

Момичето от аптеката ме посъветва да уведомя на следващия ден управителката. Отидох, въпреки че резултатът ми бе предварително ясен. Все едно да се върнеш в супермаркета и да изявиш претенции, че са ви върнали по-малко пари. Да, но става дума за аптека, а не за кварталната бакалница или за "плод-зеленчук".

Не за пари /в случая те са само 9 лева, колкото струва един блистер, но има и такива по няколкостотин лева!/, а за лекарство и за предписана от лекар доза. Умните отговори, които получих при нашия разговор с управителката Нина Кръстева, бяха от рода: "Ама Вие сте го разопаковали"

Как ли според нея мога да го употребя опаковано. "Ако е изваден блистер, отбелязваме на опаковката", каза още тя. Това е така, но се оказа, че това лекарство не се продава на блистери.

"Нищо не мога да направя, пък може и вие да сте извадили един блистер". Наистина перфектно - ощетеният да доказва, че не се е самоощетил!

Значи, както на касите си броим парите, вече и в аптеките трябва да отваряме кутийките и да проверяваме наличните блистери, таблетки, ампули? "Ами правете го!", отсече въпросната управителка.

Та, внимавайте какво ви продават в аптеката, за да си спестите разочарование, защото после може да ви нарекат и измамник. Предупредени сте! А може би фармацевтичната индустрия ще трябва да отделя част от многомилиардните си приходи, за да предлага продукцията в гарантирано защитен от посегателства вид".

Свързахме се с управителката на въпросната аптека, която заяви, че е отправила запитване до фирмата-дистрибутор и ако по някакъв начин се докаже, че в опаковката е липсвал един блистер, човекът ще бъде компенсиран.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: