Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Кметове рекламират Бургаския регион пред Wizz Air
Автор: Екип Ruse24.bg 17:36 / 10.03.2023Коментари (0)484
През януари кметовете на Бургас и Поморие поискаха от "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД съдействие за разкриване на нови въздушни маршрути от и до Летище Бургас. Като продължение на темата днес се състоя нова среща, на която присъства и Богдан Ферарио - мениджър развитие от Wizz Air. Освен Димитър Николов и Иван Алексиев, присъстваха още Николай Димитров – кмет на Несебър, и Румен Кисьов – зам.-кмет на Созопол.

Действията на местните власти са продиктувани от недоволството на туристическия бранш, бизнес организациите и компаниите с чуждестранно участие, развиващи дейност в региона. Те се оплакват от пълната липса на полети от/до Бургас през зимата.

Кметът Николов, подкрепен от колегите си, отново изброи многобройните причини на Южното Черноморие да бъде обърнато повече внимание. През последните 2 години броят на хотелската база продължи да расте, едновременно с интереса на туристите. Филиали на университети отварят врати в Бургас. Населението на региона нарасна с около 20 000 души, които избягаха от войната в Украйна. Много нови предприятия заработиха тук. Непрекъснат е ръстът в строителството на жилищни имоти. Апартаменти в Бургас купуват както граждани на други държави от Европейския съюз, така и българи, които работят там. Млади хора от Бургас, Стара Загора и населените места, разположени помежду им на картата, учат извън страната. В дните около Коледа или Великден, например, те са потенциални клиенти на авиопревозвачите. Вече близо 40 компании, развиващи дейност в ИТ и Аутсорсинг сектора, отвориха офиси и оперират в Бургас. Техните служители са млади хора, които обичат да пътуват.

Градове като Бургас, Поморие, Несебър и Созопол имат хилядолетна история, интересни са, развиват богата културна програма, постоянно увеличават броя на атракционите си. Тук има минерална вода, санаториуми, модерни болници, които могат да привличат здравни туристи.

Поради всички изброени причини бургаските кметове настояват, че Летище Бургас трябва и в месеците от октомври до май да предлага пътнически полети. А не както през последните години само карго полети.

Димитър Николов заяви, че има заявен интерес от жители на Полша и Израел, които биха летели до Бургас и през есенно-зимния период. Той се ангажира да разговаря с кметовете на Ямбол, Сливен, Стара Загора и Хасково, за да се узнае нагласата на жителите на тези общини дали ще им е най-удобно да използват именно бургаското летище, когато им се налага да пътуват през зимата.

Предстои обмяна на данни, числа, прогнози, а също така и следваща среща между бургаските кметове, концесионера на летището и представители на авиопревозвачите.

На днешната среща в Община Бургас присъстваха още главният изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД д-р Франк Кванте, директорът на Летище Бургас Георги Чипилски, както и Евелина Пулева – зам.-председател на БРТК.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: