Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Кметът Корнелия Маринова: Възможно е да обявим частично бедствено положение
Автор: Екип Ruse24.bg 15:04 / 27.09.2022Коментари (0)342
©
По повод продължаващите сигнали (последният е от 26 септември вечерта) за силна миризма на амоняк от "Мелта-90“ АД, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова днес отправи нов призив към компетентните държавни органи да изпълнят задълженията си. Обгазяването на Ловеч трябва да спре, обмислям да предложа на щаба да се обяви частично бедствено положение, каза кметът. 

Ето цялото изявление Корнелия Маринова:

"Проблемът с обгазяването на Ловеч от "Мелта“ излиза извън контрол, извън рамките на каквото и да е нормално положение. В това предприятие има заповед за спиране от експлоатация на съдове под налягане, издадена надлежно от държавен контролен орган. Имаме неработещо и резервно електро захранване, което съгласно аварийния план създава допълнителни рискове за населението. Имаме ежедневно изтичане на амоняк и това прави невъзможно дори дишането в определи часове. Това започна през месец май т.г. След издаването на предписанията, които са задължителни, принудителни административни мерки, на практика нищо не е предприето. Въпреки писмата на държавните органи от ДАМТН (Държавната агенция за метрологичен и технически надзор – бел. ред.), за това, че не се отменят заповедите и те остават валидни, управителят, който робува единствено на своя икономически интерес, превръща гражданите на Ловеч в заложници. Провежда се политика на геноцид спрямо нашите жители. Полагаме много усилия, имаме кореспонденция с държавните органи, но на практика излиза, че нищо не върши работа. Проблемът се подценява и безкрайно се омаловажава. Става дума за едно нагло поведение на собственика. Ние не случайно сигнализирахме и министъра на вътрешните работи. Предишният областен управител беше писал на Кирил Петков. Никакъв отговор. Сегашният областен управител е в течение, че аз отправям този призив към държавните институции. Нека защитим хората на Ловеч. Аз говоря с техния глас и болка. 

Сега ще изчакаме до края на деня и при необходимост ще свикам отново Щаба за изпълнение на Общински план за защита при бедствия. Възможно е да обявим частично бедствено положение, за да привлечем вниманието на държавните институции. Там има два съседни жилищни района, има училище, детска градина, детски център и множество търговски обекти. Тази хладилна инсталация няма никаква сертификация. Това е извън всякакви правила.“






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: