Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Книга показва работещи стратегии за собственици на малък бизнес
Автор: Живко Кръстев 13:33 / 15.01.2024Коментари (0)380
© Личен архив
Книгата "Привличане на клиенти“ е с директен и много детайлен фокус върху привличане на клиенти. Тя дава работещи стратегии, които могат да се приложат от собствениците на малък бизнес, с които да привличат клиенти. Това е един вид практическо ръководство по маркетинг и продажби. Това каза бизнес коучът и ментор Александър Николов в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Основните затруднения при малкия бизнес според него произтичат от липсата на маркетингова стратегия. "Повечето собственици на малък бизнес разчитат основно на препоръките на клиенти от уста на уста, но липсва цялостната стратегия за маркетинг, по-силното присъствие. За да функционира и да се издържа, бизнесът има нужда постоянно от нов поток на клиенти“, заяви Александър Николов.  

Първата фаза в привличането на клиентите е позиционирането на търговеца на пазара и посланието му към потенциалните клиенти. "Те трябва да те припознаят като решение, което търсят, тъй като конкуренцията нараства все повече и повече във всяка една сфера и все по-трудно става да се грабне вниманието на потенциалния клиент и той да се отличи от конкуренцията. В основата си това е да създадем силно, грабващо послание“, обясни експертът.  

Втората фаза на привличане на клиенти е стратегията ни за присъствие. Ключовият момент тук е да бъдем навсякъде, подчерта Александър Николов.  

"Ако посланието не е работещо, дори да имаме присъствие в социални мрежи, в радио, в телевизия, в печатни рекламни материали, участваме в събития, няма да имаме резултата, който искаме. Ако пък липсва тази втора фаза, прекрасното послание, което сме създали, няма да има кой да го чуе и няма да има кой да реагира. Не става само с един-два канала, трябва да си навсякъде, за да може потенциалният ти клиент да те види на много места и да изгради усещането, че си навсякъде.“ 

Третата фаза е самият продажбен процес, за който трябва да имаме умения.  

"Едно от ключовите неща в целия процес на привличане на клиенти е да водим диалога, който вече се случва в главата на клиента, да се изразяваме по неговия начин, да говорим точно за проблемите, нуждите, предизвикателствата, които клиентът изпитва, за желанията, които има, за решенията, които търси. Но не по професионален начин, а по начина, по който клиентът в момента усеща нещата“, каза още Николов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: