Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Койна Русева пред Младежкия театър: Това ли е промяната, която обещахте? Това ли е грижата за културата, която обещахте?
©
Младежкият театър в София излезе на протест. Причината е преписка в регионалното министерство от Комисията за енергийно и водно регулиране. Твърди се, че регулаторът  иска да  придобие безвъзмездно имот, който е част от сградата.

Позицията на Комисията за енергийно и водно регулиране е, че в началото на февруари Младежкият театър е  публикувал публична обява, че организира търг за отдаване под наем на два етажа.

"Това е собственост на Младежки театър, не може да се постъпва по този беззаконен начин. Аз съм на това мнение. Освен това искам да попитам всички управляващи - това ли е промяната, която обещахте? Това ли е грижата за културата, която обещахте - така, като просто изземате някакви неща от нас или не заставате зад нас. Аз апелирам министърът на културата сериозно да застане зад нас и този проблем да бъде решен един път завинаги", каза актрисата Койна Русева.

"В концепцията на новия директор беше заложено създаването на нова куклена сцена точно на това пространство, преди да се появи проблемът. Именно поради тази причина комисията го е подкрепила, защото създава още едно отворено културно пространство за деца. Чак след като той влезе в театъра и стана работодател тогава се появиха претенциите от страна на КЕВР. Очаквам министърът на културата освен да каже, че подкрепя театъра - да го удостовери с подписа си", каза от своя страна актьорът Христо Мутафчиев. 

"Една държава ако не може да си защити културата... Да не говорим, че този театър е с толкова сериозна история, все пак се казва Николай Бинев... Всяка дума е излишна и се надявам това да е едно недоразумение и бързо всичко да се реши, но ми се иска да бъде една червена точка, знак, който да не забравяме и да знаем, че не бива така да се прави. Това е срамно. Аз много искам да се работи. Откакто това правителство е на власт ние нямаме нищо свършено, но не ние трябва да помагаме на тях, а те са сложени да помагат на нас. Тук има едно голямо разминаване. Много бързо и рязко трябва да започнем да работим, т.е. те да работят, защото пред нас стоят сериозни проблеми", категоричен бе Калин Сърменов, предаде репортер на Sofia24.bg.

Повече можете да видите във видеото.


Още по темата: общо новини по темата: 1
17.06.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Мдааа,подозирах,че другарката койна е в *оня списък*,сега проверих - там си,койне,прочети си пак сополивото писмо,подписано от тебе,и прочети моята препоръка към тебе и подписалите го!Впрочем,цитираните от автора на дописката други двама - Христо Мутафчийски и Калин Сърменов,ги няма сред *подписващите*!?!Май са били доста по-умни и прозорливи от тебе?
0
 
 
Направете кратка справка в *оня списък* с многУ гУлемите ънтъликтуалци - илядо на брой,които бяха подписвали едно писмо срещу *тиранина от Бояна*.Вижте кои от вашите колеги и познати са в него.След това им запушете устите с по една шепа лайна и ги поздравете от името на *голямата промяна*!
+1
 
 
Койне, Койнееее....!!!!! За промяната, която искаш сте ВИНОВНИ ВИЕ.... Защото като дойде време за избори, разни ПСЕВДО АКТЬОРЧЕТА скачате и агетирате като П***РАСИИ НА СЛАМА..... Гушвате кинтите, показвате се от мишите си дупки за 100 лева....., и после ревете, че няма култура
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: