Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Колите на пияните джигити на трупчета
Автор: Екип Ruse24.bg 11:23 / 01.10.2015Коментари (0)683
©
Колите на шофьорите, хванати да карат пияни или без книжка, както и на участниците в гонки да бъдат откарвани принудително на платен паркинг, където да стоят една година. За разписването на тази мярка в Закона за движението по пътищата настоя премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на МС, пише "Монитор".

Той предлага като опция за целта да се използва паркинга на жандармерията. 

"Хващаме го на гонката, прибираш колата за една година, взимаш книжката, няма каране. Това трябва да напишете в закона, веднага", отсякъл Борисов, обръщайки се към министрите, става ясно от стенограмата от заседанието. Той поискал МВР, МП и останалите заинтересовани ведомства да започнат работа веднага по разписването на промените и те да му бъдат предоставени в понеделник, като са правно обосновани, за да не паднат в КС и са съгласувани с парламентарните групи. 

"С добро правихме, правихме - не става. След като не става - слагаме този драстичен закон и го приключваме. И тогава вече полицията като отиде вечерта и загради гонката, като приберем 6-7 поршета и BMW-та на паркинга, да видим другата вечер с какво ще се гонят. С пет операции ще приключим с колите", зарекъл се премиерът. 

Той дал примери с други държави като Холандия, където ако те хванат с над 200 км/ч ти конфискуват колата. Борисов е категоричен, че на причиняване на смърт на пътя след употреба на алкохол трябва да се гледа като предумишлено убийство. 

"След като пиеш и излизаш да караш, ти го правиш с ясното съзнание, че отиваш да трепеш хора", подчертал премиерът. 

Той подкрепял и идеята глобите за определени нарушения да се изчисляват на база доходите.

Премиерът обърнал внимание и на финансовите последици от войната по пътищата, като отчел, че 1,6 млрд. лв. дава МТСП за инвалидни пенсии. 

"Изключвам чисто човешката трагедия и всичко. Чисто икономически го погледнете, финанси, социални, икономика и здраве - 1,6 млрд. лв. за пенсии, за помощи. Плюс, ако Москов ни направи една справка от катастрофите - лечението за годината колко пари е, ще видите, че ще излезе чудовищна сума, за която цялото общество си бърка в джобовете и плаща", обяснил Борисов.

Междувременно с окончателното приемане на Закона за училищното и предучилищното образование, НС въведе изискването за задължително завършен първи прогимназиален етап, или 10-и клас, за получаване на шофьорска книжка, вместо сегашното минимално условие за основно образование. 

Предложението за това бе лансирано от депутата от ГЕРБ Станислав Иванов. Целта на мярката е да се намалят катастрофите и да се пресече опцията по корупционен път да се дават книжки на неграмотни. Тя ще важи за децата, които през следващата учебна година ще бъдат 5-и клас, което означава, че ще влезе в действие практически след седем години.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Специализирани полицейски операции в страната
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: