Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Кольо Парамов: На Бойко Рашков, и на други, ще им се наложи да станат от депутатското място и да отговарят за извършеното
Автор: Цвети Тончева 20:08 / 24.04.2024Коментари (0)872
©
Политиците ни не осъзнаваха от месец януари, че влизат в един мащабен капан на отрицанието. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" Кольо Парамов, бивш главен ревизор на БНБ.

"Ако разследвате психологически в детайли от 9 януари насам нещата, след убийство на Нотариуса, и детайлизирате условието как така Петьо Еврото веднага е трябвало да бъде арестуван, всичко е организирано, всичко се знае до секундата, и 15 минути преди това той излиза от специален вход все едно, че е литнал към Космоса. Значи, цялата тази организационно последователна схема по единия, по втория, по третия, по петия случай говори вече, че има днес нездравословно пълно отрицание на работата на политиците. И тая принуда, която ще се яви сега, защото тя ще бъде много по-тежка, защото сега този Бойко Рашков трябва да се разприказва. Той сега ще се завърти и ще каже, че те са му били някакви доносници, агенции регистрирани и т.н., и той ги ползвал като информатори и нищо повече и т.н.. Той ще забрави да каже, че старият представител на негов приятел, който вчера е вече задържан, е заявил и е доказано вече, че е имал влияние върху шефката на митниците и е принуждавал да направи съответните кадрови схеми, върху които са се движили милиони пари. В крайна сметка цялата тази разпасана система по митниците, със замяната на митнически директори, със замяната на митнически служители, с прокарване на идеи на толкова милиарди и милиони пари, които автоматично се получават, впоследствие чрез български банки заминават за Панама, за Дубай и за Кипър, на цялата тази промяна трябваше директна безкомпромисна съдебна система, извънредна система, да намери своето място в удовлетворението на българския избирател", посочи Парамов.

Според него, тя трябва да бъде разкована издъно, да бъде разпарчатосана и да се знаят имената на всички тези хитреци, които по един или друг начин доведоха България до тук.

"Как се получи така, че Гешев вчера да се регистрира за народен представител в коалиционна форма и да бъде борец на нравствената схема, когато преди 4-5 години тука върлува целият този режим? Как да го приемем ние, обикновените граждани, че този Гешев е в пълната си мяра и заслужава народното депутатство, след като сме докарали Главна прокуратура до това дередже? И тука вече става вторият вариант, когато говоря вече като помощник на съдията на заместник-председателя на Нюйорския окръжен съд, когато съдията Грегъри Уудс на 28 януари 2022 година върна документите в България по делото RICO, и България трябваше да се произнесе в рамките на 18 месеца, досега минаха 26 месеца и едвам-едвам българската съдебна система, Висшият касационен съд върна документи на Софийски градски съд през октомври да се произнесе основно и окончателно. Защото България ще понесе уникален репутационен риск на цялата тази система, то вече от ясно по-ясно става, че влизаме в капана на корупционните държави", каза още бившият главен ревизор на БНБ.

Той посочи още, че преди 2 години Transparency International установи, че България от 78 място за 2021 година, мина на 76-то от 180 държави по корупция.

"Това вече е свързаната част на отговорността, и когато говорим за този репутационен риск, трябва да приемем условията, че ние чрез Българска народна банка и чрез условията да отговорим в компенсационен план точно и ясно на делото RICO, защото там има шанс държавата да бъде осъдена да заплати компенсационен режим в много пари. Да не говорим за компенсациите за КТБ, които ще бъдат над 10 милиарда и тогава няма кой да ни спаси по никакъв случай. Защото разликите, които сега се водят и по RICO, и по КТБ, нещата вече ще бъдат осъзнати. И всички тези, които ще бъдат посочени в "Магнитски“, те са в една обща компания, в една обща зависимост, в една последователна ангажираност по отношение на парите и на тези злоупотреби и кражби, няма вече да бъдат скрити, а ще бъдат един по един открити. И тогава ще им се наложи, като на Бойко Рашков, да станат от заседателната маса като депутати и да напуснат събранието. Но утре, когато се подсъдими, те няма да могат да излязат от тази част на своята нулева странна свобода и да не отговарят за извършеното до момента", добави Кольо Парамов.

Още по темата: общо новини по темата: 200
19.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Гергьовден 2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Covid-19
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: