Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Кольо Парамов: Ние инсталираме олигархията да управлява политиците, и част от нея се намира в парламента
Автор: Цвети Тончева 17:20 / 24.04.2024Коментари (0)979
©
За огромно съжаление това е голямата истина от последните две-три години, че сме възможно най-тежката корупционна схема за света. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" Кольо Парамов, бивш главен ревизор на БНБ. Това говори само по себе си, че нещата в държавата не се организирали на онова ниво, на което трябваше да бъдат, и преследването на целите за стабилност и за бъдеще в коренно различен план са пропуснати като вариант. Нужно е да отбележим и най-важното: че ние в момента инсталираме олигархията да управлява политиците, и част от тези олигарси се намират в парламента", добави Парамов.

По думите му, инсталирането става съвсем законосъобразно чрез избори, предаваме им съвършената важност, проектираме ги, моделираме ги и ги слагаме в парламента с изборен ход, в който вече заемаме едно от първите места на манипулационния ефект като изборен последователен резултат. И върху това осигуряваме зависимост на останалите народни представители като депутати в българския парламент.

"Жалкото от цялата тази работа, както посочва документът на Държавния департамент, е, че няма регулация на държавата, а държавата не изпълнява функционалната връзка за директен, пряк и комплексен преследвач на целия този процес. Аз съм убеден категорично, че в най-скоро време чрез делото RICO много хора в България ще светнат като вариант, и още повече това, което стана през последните два-три дни около BIRD и побоя на Димитър Стоянов, вариантът, който се препроектира ще принуди BIRD да изнесе нови факти и ще принуди САЩ и Държавният департамент да се застъпят от гледна точка на преследване на позицията, на последователността на BIRD по преследването на корупционните схеми в България", добави Кольо Парамов. 

Той е сигурен, че по повод на онова, което BIRD публикуваха на 22 декември, престои обявяването на нови 20 човека по схемата на "Магнитски“. 

"И колкото и българските народни представители и евродепутати да казват, че "Магнитски“ нямал никакво значение, щото не бил законосъобразен по отношение на европейското законодателство, бил само някакъв прерогатив на американската правна схема и т.н., аз съм сигурен, че онова, което направи американската финансова министърка Джанет Йелън като проследяване на тези 20 човека, и които са депозирани съобщения и декларирани пред американския президент, рано или късно, мисля че ще бъде в най-скоро след изборите, ще стане явно кой, кой е в България, и по какъв начин се заема първия ред в българския парламент. Защо именно този негатив се отразява на нашата демократична схема. Защото сравнението вече започва да бие много на очи. Когато кажат как е възможно в Румъния да има 17 министъра в затвора и двама министър-председатели, а в България да няма нито един за 35-36 години, тогава вече връзката става непреодолима от гледна точка на категоризация. Не може ти да си участвал с 4 430 офшорни компании, не може да си изнесъл един БВП в рамките на 52-53 милиарда долара в чужбина, и не може да не можеш да откриеш, че еди-колко си прокурори и съдии от България имат имоти за по два-три милиона евро в Гърция. И че постоянно прекарват по цяло лято там, и че живеят доста богато и доста солидно организирани, както се полага. И че с Нотариуса достигаме до понятията за връзки, за перфектно плащане и т.н.. Да не говорим пък за зависимостите на Пепи Еврото, който е стигнал до елитния съдебен представител или няколко представители в Европейския съюз в Европейския съд. И от тук вече си правим извод защо именно нашата прокуратура, до каква степен не е моделирала процес, за да открие това, а в същото време успя да фалира КТБ и 10 години да блокира целия процес както на нея й е угодно", посочи още бившият главен ревизор на БНБ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Гергьовден 2024 г.
Covid-19
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: