Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Kомисар Николов: Предстоят опасни дни
Автор: Екип Ruse24.bg 09:25 / 02.08.2021Коментари (0)820
© БТВ
"Не е лека ситуацията в момента, предстоят много тежи дни“, заяви комисар Николай Николов, директор на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Той припомни и ситуацията в съседните страни, като добави, че освен в Гърция и Турция, ситуацията в Сърбия с пожарите също е тежка.

Основна причина за възникването на пожарите е човешката дейност, заяви комисар Николов. Той призова при най-малкия пожар, когато се види дим, да се даде сигнал на 112, защото колкото по-рано се действа, толкова по-малки ще са щетите.

"Дните, които започват са изключително опасни. При моного високи температури и ниска влажност, скоростта на разпространение на пожара в гората може да стигне 30 км/ч“, обясни комисар Николов.

Според него в гората е достатъчен само един час, за да обхване огънят площ от няколко квадратни километра. Неконтролируема става ситуацията в подобни моменти, отбеляза той.

"Няколко хиляди са унищожените декари гори и десетки хиляди земеделски земи, сухи треви и храсти са засегнати до сега от пожарите. Традиционно в Хасковско, в югоизточна България, Благоевград, а днес очакваме и в Северната част на страната“, обясни директорът на Националната служба за пожарна безопасност.

Това по думите му е без пожара в Хасково, който се оценява на 5-6000 дка, към момента унищожени са 5500 дка горски площи, каза комисар Николов.

"Не искам да си представям, че ще стигнем до там да загинат хора от пожари, да се налага да евакуираме граждани, нашите планове с министерството на земеделието и горите са доста стриктни“.

По линия на пожарната безопасност според него не бива да се допуска небрежност – хвърляне на фасове, да се спазва забраната за унищожаване на отпадъци с палене на огън. Той препоръча за тези няколко дни да се спре всякаква дейност по полето, освен прибирането на реколтата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: