Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Комитет по наблюдение започва да преправя Стратегическия план
Автор: Екип Ruse24.bg 12:53 / 06.02.2023Коментари (0)184
©


Виждаме, че има недостатъци в Стратегическия план и ги знаем отлично. Именно затова служебният кабинет стартира административен процес, който е необходим, за да се извършат промени в Стратегическия план на България. Това каза заместник-земеделският министър Тодор Джиков в ефира на Нова ТВ.

ГласувайтеКакви са очакванията ви от втория мандат на Явор Гечев като служебен министър?

“В момента има заповед на министъра за сформиране на Комитет по наблюдение. В него влизат земеделското министерство, научни институции, свързани със земеделието, браншови организации, организации от икономиката, финансите и други”, обясни Джиков.

По думите му Комитетът по наблюдение ще обсъжда два месеца промените. А след това новият вариант ще бъде изпратен към Брюксел, където Комисията трябва да отговори в срок от 3 месеца. Всичко това означава, че поне половин година ни дели от работещи корекции в Стратегически план.

“През тези 2 месеца, в които ние ще коментираме насоките за промяна на Стратегическия план, ще трябва да си отговорим на въпроса - искаме ли да приоритизираме определени култури, както винаги е било преди, или искаме да даваме на всички по малко и всички да бъдат недоволни.

Наблюдавахме такива пародии, като това, че миналата година имаме подпомагане на домати в планински и полупланински райони”, добави Джиков.


В събота фермери протестираха в Русе именно защото настояват за промени в плана. 

„В момента сме в предизборна политическа кампания и явно има политици, които имат политически цели и некоректно подвеждат една част от нашите производители, че Стратегическия план на България се променя с един имейл до Брюксел.

Държавата и ние като служебен кабинет правим всичко възможно, което ще доведе до реална промяна на Стратегическия план. Водим активен диалог с тези организации. Само за последните 15 дни сме се срещали 2 пъти в министерството.

Субсидиите не изразяват това, което българската държава трябва да заложи като цели. Има две изключително важни неща - райониране и приоритизиране на определени култури. Земеделският производител в България трябва да разбере, че има определена сума, предвидена за подпомагане”, добави зам.-министърът.

Джиков заключи, че българските плодове и зеленчуци са подложени на геноцид през последните 20 години. Има редица неприети от нашия парламент закони, които трябва да защитават родното производство. 

 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: Много повече от политика!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: