Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Комунисти, не спорете за морала на Нинова и Гергов, извинете се!
Автор: Любомир Минчев 13:07 / 21.06.2019Коментари (21)953
© Канал 3
Корнелия Нинова обезсмисли поредния конгрес на БСП с хрумването да оттегли оставката си. Не беше никак красиво, но другарите с дебелите портфейли останали с пръст в устата, както се изрази самата Корнелия. Омитайте се, партията не е за продан, каза им другарката и отмени точка втора от дневния ред на конгреса – гласуване на оставката й.

Корнелия отмени сама себе си, но постъпката й беше приета за невиждано геройство от мнозинството в червените редици, които свещ палили да не се отлепя от партийното кормило – а се махне и партията ще се забие в близките скали.

Старият комунистически трик влезе в употреба – организациите по места почнали да пишат трогателни писма, че си искат ездачката и никой друг. Чела ги Корнелия със сълзи в очите и накрая взела съдбоносното решение да натрие носа на олигархията. Най-вече на другаря Гергов, за чийто портфейл стана дума на конгреса. Затваряй го и вън, посъветва го Нинова.

И какво стана. Гергов и другарите му по портфейл подсмърчат отвън, а Корнелия обяснява що е морал и достойнство. След изборната загуба на евровота било морално и достойно Корнелия да подаде оставка и така направила. Само че ситуацията се променила и спешно се наложило да се търсят друг морал и друго достойнство.

Смяната на морала и достойнството според ситуацията. Някои нарекоха това дребно мошеничество. Никак не е дребно. Това са моралът и достойнството на комуниста – според ситуацията. Огромна измама.

Да спорим чий морал е за предпочитане – на Гергов или на Нинова, е нонсенс. Това е умствено извращение. Дали партията ще попадне в ръцете на политически търгаши като Гергов или ще продължи да я води "моралната“ Нинова е едно и също. Тя е натоварена на самосвал без спирачки и лети към забравата си, както се изрази един анализатор.

Това е партията на разлома. Огромен разлом между нормалните хора и червената "Визия за България“. Разлом дори между партията и онези хора,изповядващи леви идеи и пъплещи към Бузлуджа с надеждата, че ще открият морала я на Нинова, я на Гергов.

В този разлом е изсипано всичко – лагерите на смъртта, Народния съд, убийствата без съд и присъда, аплодисменти за фашизма – когато Сталин се пазареше с Хитлер за подялбата на Европа, идеологическо обезпаметяване на един народ за 45 години, национални катастрофи и фалити.

Е, може ли за такива чудовищни престъпления да има прошка, без извинение. Кой се е извинил и как го е направил, та не сме го чули – Живков, Милко Балев, Лилов, Младенов, Виденов, Първанов, Станишев, Нинова, Гергов. Кой, по дяволите?

Комунистите не проявиха никакво уважение към хората, които помнят, които са страдали, които жестоко унижиха и избиха. Винаги са показвали своя морал – според ситуацията. И сега спорят морално ли е постъпила Нинова – поредната сламена фигура, сложена да вози партията на самосвала. Никой не се интересува какво точно е направила Нинова. И за комунистите важи законът, според който комунистическият режим е обявен за престъпен. И сега наследниците на престъпниците ни натякват, че били по-морални. Първо се извинете!

Още по темата: общо новини по темата: 49
28.09.2020 »
27.06.2019 »
26.06.2019 »
25.06.2019 »
12.06.2019 »
12.06.2019 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Комунист да се извини?! Вие добре ли сте? Мълчанието на агнетата...
-3
 
 
Значи управихме апартаментите и къщите за гости и се захванахме с Нинова.Явно някои хора им е по интересна БСП от държавата.Кретени.
+4
 
 
В статията за Альоша ,бсп рските троли са много активни,но в тази за техните лайна ще мълчат ,като мПутки. По минусите ИМ ще ги познаете :)
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: