Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Конфискуват на границата стоките на пазаруващите в Одрин българи
Автор: Екип Ruse24.bg 11:41 / 01.07.2021Коментари (0)725
©
Стоки на пазаруващи в Одрин българи биват конфискувани на границата. Това алармираха в социалните мрежи нашенци, които са били на евтин пазар в турския град. Дискусията се разразява във фейсбук групата "На пазар в Одрин", в която членуват над 220 000 души. По техни думи в събота стоки са били сваляни от автомобилите и са били прибирани от властите. За някои е трябвало да платят ДДС и мито, тъй като се внасят от трета страна, която не е в Европейския съюз, а други са били задържани за постоянно, без да бъдат върнати на собствениците. Други пазаруващи споделят, че не са имали проблеми във въпросния ден и са преминали границата безпроблемно.

В желанието си да си купят повече продукти някои от пътуващите не са съобразили, че има законово ограничение в количеството на стоките, както и в парите, които могат да бъдат изхарчени. Лимитите се слагат, за да се постави разлика между продуктите за лична употреба и такива за извършване на търговска дейност, предава "България днес".

По закон всеки пътник може да внесе безмитно до 200 цигари (100 пурети или 50 пури), до 1 литър твърд алкохол (водка и уиски например), до 2 литра вино, 50 мл парфюм и медикаменти - в количества, отговарящи на нуждите на пътника. От допълнителни такси се освобождават стоките с нетърговски характер, внасяни от трети държави от пътници и съдържащи се в личния им багаж, ако са до 300 евро или равностойността им в български лева за сухопътни граници. За морски и въздушни пътници сумата е 430 евро.

"Няма как да купите за 300 евро стока, която видимо е за търговия, и да очаквате да ви се размине! Ментета на известни марки маратонки в Турция може да се купят между 15 и 20 лева за чифт - 30 чифта маратонки определено няма да са само за вас. Дано повече хора осъзнаят, че да се правят на хитри не минава пред нито един митничар на света", гласи коментар в дискусията във фейсбук група.

Важно уточнение е, че ако пътувате до ЕС от държава извън съюза, не можете да носите месни или млечни продукти със себе си. Все пак можете да донесете ограничено количество плодове и зеленчуци, както и яйца, яйчени продукти и мед. Разрешени са и ограничени количества риба или рибни продукти. Два килограма е ограничението за храни за деца и домашни любимци, както и за мед.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: