Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Корнелия Нинова: Ще поканим всички парламентарни групи за разговори какво може да подобрим в бюджета 
Автор: Екип Ruse24.bg 14:37 / 01.11.2022Коментари (0)464
©
В момента сме изправени пред подобна ситуация като в края на 2021 г. ще поканим колегите от всички парламентарни групи, за да постигнем съгласие какво между първо и второ четене да подобрим в бюджета. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Служебният кабинет внесе предложение да се удължи действието на сега действащия бюджет за 2022 година. Това представлява замразяване на доходите при увеличаващи се цени. За нас това не е приемливо. Нашата философия е точно обратната - таван на някои цени и замразяването им и увеличаване на доходите, защото това увеличение, което направихме в редовното правителство, вече е изядено от инфлацията. Нашата грижа са работниците, работещите бедни, младите семейства и децата, възрастните хора и уязвимите групи", обясни тя.

"Ние вече сме внесли нашите законодателни предложения и те трябва да се разгледат - увеличаване на минималната заплата на 850 лв., майчинството да се увеличи до минималната заплата, да има понятие "енергийна бедност" и тези хора, които това понятие обхваща, да получат допълнителна подкрепа през зимата, да има таван за енергоносителите и две тарифи - една за бедни, една за хора, с по-големи възможности. Подобни политики и действия се предприемат в целия ЕС. Нито една държава в Европа в момента не си позволява да замрази разходите за заплати и подкрепи за икономиката при тези тежки условия", изтъкна лидерът на левицата.

"Служебният кабинет казва, че има риск да се получи едно предизборно наддаване в парламента и това да доведе до лош край. Първо, не е работа на служебния кабинет да дава тези оценки, но е наша работа и отговорност дали в този момент ще докажем, че парламентът е мястото, където се обсъжда и приема бюджет и дали ще постигнем минимум съгласие между първо и второ четене да подкрепим народа си, без да рискуваме финансовата стабилност на страната. Още днес ще отправим покани към парламентарните групи", добави тя.

"Това е отговорното отношение. Не можем да приемем предложението на служебния кабинет. Не искаме да рискуваме предизборно наддаване и провал на бюджета на държавата, но искаме отговорно държавническо отношение между първо и второ четене да приемем социален пакет", подчерта Нинова.

Още по темата: общо новини по темата: 740
25.03.2024 »
22.03.2024 »
22.02.2024 »
01.02.2024 »
05.01.2024 »
03.01.2024 »
предишна страница [ 1/124 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: