Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Корнелия Нинова: Въпросите за въздуха, чистата вода и храна са въпроси за здравето на нацията
Автор: Екип Ruse24.bg 12:55 / 27.11.2020Коментари (3)1280
©
Чухте най-вярната и безкомпромисна оценка на управлението на Бойко Борисов. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание след изненадващата поява на министърът на околната среда и водите Емил Димитров в парламента и скандалния анализ, който той направи за  състоянието на водния сектор на България.

Лидерът на БСП подчерта, че този оценката не е от левицата, която я дава непрекъснато в продължение на четири години: "Чухте я от министър на Борисов – от човек, който е преживял всички тези проблеми, които описа. И чухте ли ключовите думи за управлението на Борисов – хаос, безхаберие, частни интереси, кражби- кражба от настоящето, но и кражба от децата и внуците в бъдеще; незаконно и криминално деяние, безнаказани действия, престъпно бездействие. Ето най-вярната оценка на това управление.", категорична и точна бе Нинова.

"В областта на ВиК сектора – всичко това, което днес чухме, ние отдавна го говорим. Проблемът е отдавна. Помните ли Бисер, Аспарухово, Мизия? И помните ли отговорът на правителството, когато още тогава поставяхме въпросите и когато предлагахме решенията. Защото аз помня шараните по площадите на Мизия, които стояха там една седмица след като 4-метровата вълна се оттегли. Помня всичките катастрофални последствия и жертви. Вие тогава не обърнахте внимание. Оттогава до ден-днешен давате само един отговор – "Свиквайте - така ще бъде, има климатични промени в света. Свиквайте, че ви наводняваме къщите. Свиквайте, че е суша и нямате вода за пиене“. Ето обаче, истината - защо това е така. Защото управлението на Борисов е безхаберно и престъпно.", очерта бедственото поведение на управляващите и във ВиК сектора Корнелия Нинова.

Лидерът на българските социалисти  критикува Емил Димитров, че не е проявил отношение към въпроси, поставяни от БСП:

 "Кой наряза "Напоителни системи“ на скрап и ги продаде? Защото част от проблемът е липсата на напоителни системи, вързани към язовирите. Кой създаде ВиК холдинг съвсем скоро с 1 млрд. лв. капитал, който щял да обедини всички язовири в страната и да ги управлява- целенасочено, разумно, с грижа за хората. Кой? Правителството на Борисов. При правителството на Борисов се наряза "Напоителни системи“ от един от неговите ярки говорители сега. Господин министърът пропусна да каже за тези години управление на кабинета "Борисов“ - колко пъти се вдигна цената на водата за хората." Нинова припомни, че цената на водата при управлението на Борисов е вдигана винаги с обещание, че тази цена и тези пари, събрани от целия народ, ще бъдат инвестирани в модернизация на мрежата, в инфраструктура.

"Няма един километър нова инфраструктура за това време, за което министърът докладва.  Кой измисли новия закон от миналата седмица с решение всеки свободно да боде в земята и безконтролно да източва подземните води? Отново правителството на Борисов.",

Председателят на БСП  изтъкна високата оценка за професионализма, компетентността и родолюбието на онези експерти през социалистическото управление, които са създали и оставили на България системата на напоителни системи, язовири и грижа за ВИК сектора.

Корнелия Нинова изрази тревога за заплахите, които министърът от правителството на Борисов е  очертал:

"Заплаха от суша, заплаха от наводнение, от водна криза в земеделието, от водни бунтове. Заплаха за това да се наложи да заменяме производството на енергия - вместо от вода, от въглища. Разбирате ли какво означава това. Той казва – ще имате или чист въздух, или вода. И ще трябва да избирате."

Лидерът на българската левица посочи, че днес е поредният ден, в който се отчита свръх замърсяване на въздуха в големите градове на България – в София, Бургас, Благоевград: "Замърсяване на въздуха в Ковид криза, когато стотици хиляди хора имат проблеми с дишането. Въпросите за въздуха, чистата вода и храна са въпросите на бъдещето и на нашите деца. Но са и въпроси за здравето на нацията."

"Господин министър, очаквах след тази убийствена картина на управлението на Борисов, да подадете оставка. След това, което ние чухме, смятаме, че изходът е оставка на цялото правителство.", завърши своето изказване Корнелия Нинова.

Още по темата: общо новини по темата: 2611
11.10.2022 »
08.06.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/436 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Направо се чудих на официоза кога днес ще изтипоса лявата крадла с десния г*з.
0
 
 
Ти не замърсяваш въздуха щото веднага те приеха във ВМА.Ако беше лежала 4 часа на стълбите със сигурност щеше да замърсиш природата!
+1
 
 
КУР.НИНОВА ТИ ЗАМЪРСЯВАШ ВЪЗДУХА И ЮМРУКА.Р.РАДЕВ КОГАТО ВИ ДАВАТ В ЕФИР.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: