Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Коронавирусът: Какво се случва, след като оздравеете?
Автор: Георги Кирилов 22:28 / 14.03.2020Коментари (34)2139
©
Дори броят на случаите да нараства драстично в Европа и Северна Америка, коронавирусът достигна своя пик в няколко азиатски страни и първите изследвания за дългосрочните ефекти на вируса вече са факт.

Колко дълго живее коронавирусът в тялото ви?

Проучване на медицинското списание "The Lancet“ дава обективен отговор. То съобщава, че пациентите с коронавирус могат да задържат патогена в дихателните си пътища за 37 дни, което означава, че те могат да останат инфектирани в продължение на много седмици.

Като се има предвид, че настоящият карантинен период се препоръчва за 14 дни, пациентите могат да останат заразени дълго след като симптомите им изчезнат, несъзнателно разпространявайки вируса допълнително.

Можете ли да се заразите отново?

Наблюдават се изолирани случаи на хора, за които се твърди, че са заразени с вируса отново. Данните на здравните служители в китайската провинция Гуангдонг съобщават, че 14 на сто от хората, които са се възстановили, отново са дали положителна проба. В края на февруари Ройтерс съобщи за жена в Осака, Япония, която също е дала положителна проба, след като се е възстановила от предишното заразяване. Подобен случай беше докладван и в Южна Корея.

Възможно е обаче да има други обяснения, а причината да не е повторно заразяване с вируса. Съществува вероятността той да е бил в "спяща фаза“ след първоначалното заразяване с минимални симптоми, преди да атакува белите дробове. Или винаги има човешка грешка, като например неточно тестване или преждевременното изписване на пациентите.

Обикновено, когато имунната система на организма пребори вирусна инфекция, имунитетът знае как да го победи отново. Изключение би било, ако пациентът по някакъв начин има имунодефицит.

Антъни Фочи, директор на Националния институт по алергия и инфекциозни болести, отбеляза в изслушване пред Комитета за надзор и реформа на Камарата в четвъртък:"Официално не сме го доказали, но е много вероятно да е така. Защото ако това действа като всеки друг вирус, след като се възстановите, няма да се заразите отново. "

Какви са последващите ефекти, ако се възстановите?

Болничното ръководство в Хонконг е изследвало първата вълна пациенти, които са се възстановили от потвърдени случаи на вируса. В града е имало 131 случая, от които три смъртни, а общо 74 души са били освободени. Д-р Оуен Цанг Так-ин, медицински директор на Инфекциозния център на властта в болница "Принцеса Маргарет“ в Квай Чунг, заяви, че лекарите вече са наблюдавали около дузина изписани пациенти за последващи ефекти. Двама до трима от пациентите са имали трайни последствия след излекуването, съобщава The South China Morning Post.

"Те се задъхваха, ако ходят малко по-бързо", каза д-р Цанг на брифинг в медиите в четвъртък. "Някои пациенти могат да имат около 20 до 30 на сто дисфункция на белите дробове [след възстановяване].“

Пациентите вече ще бъдат подлагани на тестове, които да следят белодробната им функция, а физиотерапията и кардио-упражненията - насърчавани за укрепване на белите дробове. За момента наблюденията показват дали има временно увреждане на белите дробове, но засега остава неясно дали това може да има трайни последици по-късно в живота, като белодробна фиброза.

Превод и редакция: Plovdiv24.bg






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В такъв случай , вирусът убива човечеството бавно и сигурно...
0
 
 
ДОКТОРА ГЕНЕРАЛ НИ СЛАГА ДА МРЕМ ВИЕ ЧАКАТЕ ДА НИ ИЗЛИКУВАТ.
0
 
 
След като сте оздравяли бизнеса вие фалирал и вие вече сте длъжник на някоя от тяхнте банки а през това време сте загубили майкаси и бащаси !Как дане вземеш калашника и данеим пръснеш главите!
0
 
 
Някой знае ли какво възнаграждение получава работника при тази ситуация като сегашната? Насила те оставят без работа и без доходи.
0
 
 
да запотснем живота си на тсисто без лайи и увартаниа ако управлиавастите трагнат по старуму да си ксодиат ако и другите не стават да си ксодиат докато доидат тези които сте милеиат за народа си и не гледат да палниат само дйобовите си
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: