Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Костадин Костадинов: На Северна Македония трябва да бъде наложено вето за влизане в ЕС
Автор: Алена Соколчева 13:25 / 24.01.2023Коментари (0)1687
©
На Република Северна Македония трябва да бъде наложено вето за влизане в ЕС. Така лидерът на “Възраждане" Костадин Костадинов коментира пред журналисти в парламента последните събития в западната ни съседка, съобщи репортер на Агенция "Фокус“.

Предупреждавахме, че ако бъде свалено, ще имаме сериозни проблеми. Пендаровски е излъчен от партия, която в момента е основен двигател на антибългарските процеси в Северна Македония."

Той обяви, че имат информация, че това, което се е случило в Охрид е пряко или косвено инспирирано от Мицовски. “Македония винаги в показвала, че когато тръгне в една линия на противопоставяне с България, е готова да стигне до край. Големият въпрос е докъде ще стигне страната ни", каза още той.

На въпрос дали партията му ще отиде на честването на рождението на Гоце Делчев, Костадинов заяви:  “Винаги, когато сме имали време сме ходили, но сега чакаме разпускане на парламента. Ако имаме време ще отидем. Ние никога не планираме нашите мероприятия в Македония в зависимост от чужди фактори. Ние никога не ги правим, за да ядосаме някого или да се харесаме.

Той допълни, че всяка година само “Възраждане" ходи на 4 май на ловното място на Гоце Делчев. “И там е имало случаи, в които гръцките власти са задържали хора, когато са полагали венци - и там не е безконфликтно", посочи още той.

Костадинов бе категоричен, че ако ние не защитаваме нашите интереси, няма кой друг да го направи.

Лидерът на Възраждане поздрави министър Милков, че е поставил въпроса на Съвета на външните министри, но според него нищо не е произтекло след това.

“Важно е какво прави нашето правителство, трябва да поискаме свикване на заседание на Съвета на външните министри от НАТО. Трябва да тропнем по масата", каза още Костадинов и продължи, че това се неприятелски действия. По думите му някой се опитва да вкара България и Македония в руско-украинския сценарий.

По темата за предстоящите предсрочни избори, лидерът на “Възраждане" заяви, е в момента парламентът приема вредни решения само под чужд натиск.

“Колкото по-скоро се разпусне Народното събрание, толкова по-добре."Костадинов недоумява защо президентът Радев бави тази процедура.

По въпроса за начина на провеждане на изборния процес, Костадинов смятам, че след като бе прието смесеното гласуване, то така трябва да бъде приложено.


Още по темата: общо новини по темата: 673
12.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
13.11.2023 »
15.10.2023 »
предишна страница [ 1/113 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: