Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Костадинов: Безвремие е думата, която описва най-точно изминалите почти осем месеца
Автор: Екип Ruse24.bg 17:04 / 29.07.2022Коментари (0)832
©
От ПП "Възраждане“ изпратиха декларация в последния ден от 47-то Народно събрание. Varna24.bg публикува коментара без редакторска намеса:

"Безвремие е думата, която описва най-точно изминалите почти осем месеца. Период от време, през който нямаше стремежи, идеали и нямаше видимо развитие и прогрес. Време на илюзии, лъжи, фарс и политически машинации. Време на привидна борба с корупцията, а всъщност подмяна по структурата на така наречената "политическа бухалка“.  Репресивна бухалка, предадена с недоволство от стария ГЕРБ на новия ГЕРБ в лицето на "Продължаваме промяната“, "Демократична България“,  БСП и  други.

Стремежът за власт и борбата за комисиони от държавни сделки  направиха четворната коалиция тройна.  Отстранен беше председателят на Народното събрание, а после и самото правителство с активна помощ от нас от "Възраждане“.

Поведохме битка срещу вас, защото вие не само се опитахте да унищожите държавата, но спирате да се и опитвате да го правите. 

На принципа "След нас и потоп“ жаждата ви за власт, в комбинация с политическо лицемерие, изложи на риск оцеляването на милиони българи. Говорихте ни, че решавате проблеми, а всъщност задълбочихте кризите във всички сфери на държавата.Силната заявка за борбата с корупцията приключи дотам, че едни корумпиращи се замениха с други корумпиращи.  Корумпираните са си все там - стоят, получават пари, връщат комисиони и помагат на добре смазаната машина да работи.

Проветриви са само челните места, където старият ГЕРБ успешно беше сменен от новия ГЕРБ в лицето на "Продължаваме промяната“, Демократична България,  БСП и др.Всичко това покрито с добре създавана илюзия, подхранвана от пропаганда, че се борите с корупцията.На 7 декември ние от "Възраждане“ внесохме законопроект за реформа в съдебната власт. Законопроектът урежда начина, по който може да бъде отстранен Главният прокурор. В нарушение на правилника той осем месеца по-късно все още е на етап обсъждане и няма да влезе и в залата на 47-то Народно събрание, както стана и в предишното.

 

Осем месеца на бюрата на тук присъстващите парламентарни групи стои решението на проблем, поставян в предизборните кампании на почти всяка от вас.

Единственото, което успяхте да направите, е да закриете специализираната прокуратура,   но тук е момента да отбележим, че това се случи благодарение на нас от "Възраждане“, защото подкрепихме това решение, което днес представяте за свое постижение.

Голяма част от законопроектите на "Възраждане“ и проекторешенията ни бяха скрити от вас и не достигнаха до зала. Чакаха с месеци в нарушение на правилника за дейността и организацията на Народното събрание.

Явно е, че или  не бяхте готови за законодателната активност на "Възраждане“ и темпото, с което работихме за добруването на сънародниците ни, или просто си мислихте, че като неглижирате дейността ни тя няма да бъде забелязана.

Предполагам, че е първото, което се обяснява и от липсата ви на професионална подготовка и  политически умения.

Дойдохте със заявки, които не изпълнихте, и с обещания, зад които не застанахте. И законите и решенията ви са като Конституцията, която ви служи само за да я нарушавате. 

Още през декември ние от "Възраждане“ опитахме да ви провокираме да мислите за друг освен за себе си, да помислите за българския народ, който е потънал в дългове и е притискан от кредитори. Внесохме законопроект, който защитава задлъжнелите българи, задлъжнели вследствие на вашите решения.  Вие го отхвърлихте и то решително. 

И понеже му е малко на бедния и задлъжнял българин, опитахте да го въвлечете във военния конфликт между Русия и Украйна, да дава оръжия, да плаща здравни осигуровки на украинци, да прибира бежанци по хотели и в дом, за което вие щяхте да плащате с европейски средства.

Потънахте в хаос и по този въпрос. Оставихте доброволците, добросъвестните и честни българи на първа линия по границите на България без да ги подпомагате, а вие се хвалихте от телевизионните студиа колко добре се справяте. 

Разбира се, като намаляха помощите и интересът ви към бежанците рязко спадна. Не ви виним за това, но ви осъждаме заради факта, че повечето българи живеят като бягащи от войната бежанци в собствената си държава, при това без да има война.

 

После дойдоха санкциите към Русия, които вие подкрепихте без капка жал към бедния и изнемогващ българин. Така обричате  на глад и студ милиони българи, защото думите ви за газ от други източници са поредната недомислена лъжа. Газ няма и вие го знаете. 

Единственият начин към момента да излезете от кризата е да преговаряте с Руската федерация. Не разбрахте обаче, че колкото по-неадекватно действате, колкото по-необмислени са решенията ви, в толкова по-зависима превръщате България от една или друга велика сила.

По ваше време бедните станаха още по-бедни, цензурата в медиите придоби гигантски измерения, стоките поскъпнаха с около 40 %, горивото мина три лева, а газът поскъпна с над 30 % до момента.  Бизнесът се огъва от сметки за ток, продоволственият суверенитет изчезва заедно със затворените производства, здравеопазването е под натиска на административна тежест, а образованието все така овладяно от чужди фондации. 

За армията няма какво друго да кажем, освен че след покупката на самолетни чертежи с договор без ясен предмет и срок се опитахте да прикриете деянията си като предоставите договора на министъра на отбраната и на никой друг.

Политическите назначения в гражданската ни авиацията  пък бяха за сметка на лиценза, който без малко да загубим.

Точно така се овладява държава по класически американски модел. Сега е време да закрием парламента, а някои от вас утре сутрин да отидете да закусите в американското посолство, за да отчетете "успехите" си.

Поставям успехи в големи кавички, защото вашият успех не е в съответствие с българския национален интерес. Следователно не е успех на България и българския народ.Потопихте държавата в кризи, но не успяхте да я унищожите, ние от "Възраждане“ ви спряхме. 

И ще продължаваме да ви спираме, а когато след следващите избори българите ни дадат доверието си и прекрачим прага на следващото  народно събрание като мнозинство, България за пръв път от 30 год. ще бъде за българите.

 

Без маски, без мерки, без ограничения и само в съответствие с българските граждани и техните интереси.

Тогава ще внесем и приемем всички 29 законопроекта, които създадохме, за да работят за българските граждани. Всички  проекторешения, които изготвихме с грижа за българите.Тогава новият и старият ГЕРБ ще са в миналото, а 30-те години от така наречения преход - мрачен абзац в българската история.

За всичко това се преборихме и ще продължаваме да се борим, защото  ние имаме само едно – България и българския народ.

Ние сме с него и той е зад нас. Да живее България!", гласи текстът на декларацията.

Още по темата: общо новини по темата: 652
22.02.2023 »
26.01.2023 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: