Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Красимир Каракачанов: Похарчи се половин милиард, за да си играят някои политици на игрички
Автор: Росица Лаханова 16:04 / 03.04.2023Коментари (0)497
©
"Аз вече загубих номерацията на парламента, защото както всички знаем последните има-няма 2 години 5 пъти правим изборите, така че дали е 48-ия или 47-ия, важното е, че за съжаление голямата част от българите и този път не виждаха перспектива и над 60% от хората, които имат право на глас не излязоха да гласуват. До момента България е похарчила 500 милиона лева за тези две години, половин милиард, да си играят някои политици на игрички". Това каза в аудиокаста "Това е България" на "Фокус" почетният председател на ВМРО и бивш вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той анализира темите: "Какво се случи на тези избори, каква картина за бъдещо правителство и най-вече управление на България те очертават? Какво стана, повтаряме ли 48-ия  парламент?"

"Оттук нататък разпределението е ясно: 6 политически партии в парламента и има няколко възможни опции. Разбира се, най-неприятният вариант би бил да продължаваме да гледаме от същото на това, което гледахме през последните две години: откриване на парламента, едни хора почват да обясняват колко са велики, как те с този не могат, с другия не могат, с третия не могат, и да отидем на нови избори. Това е най-неприятният за гражданите и за държавата вариант", допълни Каракачанов.

По думите на бившия вицепремиер и министър на отбраната,  трябва да се намери някакъв компромис: "Ние не можем така да се въртим в тази въртележка на постоянни избори, защото едни избори струват на българските данъкоплатци 100 милиона лева. Едни 100 милиона, които могат да отидат за много други по-полезни неща. До момента България е похарчила 500 милиона лева за тези две години, половин милиард, да си играят някои политици на игрички".

"Така че трябва да се седне абсолютно принципно (б.р.: на преговори). Да ми се делят отново на леви и на десни, да ми се делят на атлантици и антиатлантици, защото не ги избираме нито за да си показват партийните цветове, нито ги избираме да се фукат кой бил атлантик, кой бил русофил, а ги избират българските граждани, за да се заемат най-накрая за да решават основните проблеми пред българското общество", допълни Каракачанов.

Според него, основните проблеми са няколко и те са болезнено чувствителни проблеми за всички. На първо място е инфлацията, която издържат доходите. На второ място - скокът на цените на хранителните продукти и възможността от продоволствена криза.

"Това е много реална възможност, защото скокът на цените се дължи на две неща: първо, на факта, че големите търговски вериги буквално надуват цените и бъркат джоба на българските граждани, но и втората основна причина за високите цени е фактът, че България не произвежда достатъчно хранителни продукти, а ги внася отвън. И всичко това, което потребяваме днес, преди една година беше на различни цени, защото и енергоносителите за Западна Европа, откъдето идват големите вериги, са предимно немски и австрийски. Там след войната в Украйна газът скочи, цените на тока скочиха, естествено и хранителните продукти, които там се произвеждат, и които идват в България, става скъпи", припомни Каракачанов.  

Той допълни, че България не произвежда собствени суровини, за да задоволи своята хранително-вкусова промишленост: "Ние нямаме нито достатъчно мляко, нито достатъчно месо, за да произвеждаме, нито достатъчно зеленчуци или плодове, за да задоволяваме потребността на българския пазар, и затова се налага този внос. Вносът от чужбина на хранителни продукти, като почнем от плодове и зеленчуци и стигаме до сирене, мляко, а именно суровините, от които се произвеждат сиренето, кашкавала, прясното мляко, и стигнем до месата и колбасите, 70% от хранителните стоки, които потребяваме са или вносни, или се изработват в България с вносни продукти.Това са нещата които буквално ежедневно бъркат в джоба на гражданина и го карат да бъде несигурен за своята прехрана, за семейството си, за себе си".

По думите на бившия министър на отбраната, другият проблем е войната, която е  на 200-250 км от България. Това са двата въпроса, по които българските политици трябва да седнат и да разговарят като българи, а не да се правят на евроатлантици или на русофили, не да се правят на леви или на десни, и да обясняват кой с кого не можел.

"Защото приказките как ще дойда някаква "промяна", която ще се бори с корумпираните, са приказки за наивници. Защото видяхме, че само за седем месеца правителство на "Промяната" беше не по-малко корумпирано от което и да е друго правителство, което те обвиняваха, за времето преди себе си", категоричен е Каракачанов.  

Цоня СЪБЧЕВА

Още по темата: общо новини по темата: 521
28.06.2023 »
24.06.2023 »
22.06.2023 »
02.06.2023 »
29.05.2023 »
17.05.2023 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: